Antalya’da ‘Atlı Zabıta Birimi’ göreve başlıyor

Kepez Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nün yeni birimi atlı zabıtanın atları Vezir ile Pusat, ilçedeki parklarda, pazar alanlarında ve şenliklerinde görev alacak. Belediyenin motorize ekibinden sonra kurulan atlı birim, ilçedeki toplumsal alanlarda...

Google Haberlere Abone ol
Antalya’da ‘Atlı Zabıta Birimi’ göreve başlıyor

Kepez Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nün yeni birimi atlı zabıtanın atları Vezir ile Pusat, ilçedeki parklarda, pazar alanlarında ve şenliklerinde görev alacak. Belediyenin motorize ekibinden sonra kurulan atlı birim, ilçedeki toplumsal alanlarda görev almaya hazır.

Kepez’deki kent parkları, semt pazarları, şenlik ve kutlama alanları gibi vatandaşların yoğun olduğu bölgelerde görev yapacak olan Atlı Zabıta Birimi’nin atları Vezir ile Pusat göreve hazırlandı. Kepez Macera Ormanı’ndaki at pansiyonunda kalan Vezir ile Pusat’a, manej görevlileri tarafından sabahın ilk ışıklarında yemleri veriliyor. Mesai saatinde buraya gelen Atlı Zabıta Birimi, sahaya çıkmadan önce atların tımarını yapıyor, biniş takımlarını yerleştiriyor.

Manejde ısınıyorlar

Kent merkezine indirilmeden önce manejde üzeri boş yürüyüş yaptırılan atlar, ardından üzerinde binicileriyle birlikte yürüyor. Son olarak manej içinde dörtnala koşturulan Vezir ile Pusat, kasları ısınmış şekilde görev yerlerine götürülüyor. Atlar, görev aldıkları bölgede dört zamanlı yürüyüşü olan ‘adeta’ şeklinde yol alıyor.

Vatandaşlar fotoğraf çektiriyor

Bu sırada kent parkını ziyarete gelmiş olan vatandaşlar, Vezir ile Pusat’a büyük ilgi gösteriyor. Bazı vatandaşlar zabıta birimine atlarla ilgili soru yöneltirken, kimisi de hatıra fotoğrafı çektiriyor.

Yorumlar