OSMEK’ten sağlıklı beslenme kursu

Osmangazi Belediyesi bünyesindeki OSMEK, açacağı sağlıklı beslenme kursu ile kursiyerlerine günümüzün en önemli hastalıklarından biri haline gelen obeziteyle mücadeleyi öğretecek.Sağlıklı beslenme kursu ile sağlıklı ve mutlu fertlerin...

Google Haberlere Abone ol
OSMEK’ten sağlıklı beslenme kursu

Osmangazi Belediyesi bünyesindeki OSMEK, açacağı sağlıklı beslenme kursu ile kursiyerlerine günümüzün en önemli hastalıklarından biri haline gelen obeziteyle mücadeleyi öğretecek.

Sağlıklı beslenme kursu ile sağlıklı ve mutlu fertlerin sayısının artmasını hedeflediklerini ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Sağlıklı beslenme kursu ile beslenme ilkeleri, enerji ihtiyacı ve günlük enerji hesaplamaları, sağlıklı hayat ve gıdalar, öğün planlama, metabolizma, beslenme sorunları, menü planlama ile ilgili bilgi ve becerisine sahip kişiler yetiştireceğiz. Bu kurs ile kursiyerlerimize doğru beslenme alışkanlığı kazandırarak, temel beslenme bilgileriyle sağlıklı olmalarını hedefliyoruz” diye konuştu.

Sağlıklı beslenme kursu, 184 saat bir eğitim sürecini kapsarken, müfredatında beslenmeye dair her şeyi barındırıyor. OSMEK sağlıklı beslenme kursu eğitmeni Deniz Çevik, kurs boyunca sağlıklı yaşamın nasıl olması gerektiğini ve doğru beslenmeyi öğreteceklerini anlattı. Eğitim boyunca ihtiyaç duyan kursiyerlerin kilo vermelerine de destek olunacağını belirten Çevik, “Zayıflamak, ulaşacağımız sonuçlardan sadece bir tanesi. Hayat tarzı, beslenme, uyku düzeni, spor düzeni, içtiğiniz su, kahve her şey değişiyor. Ben çok diyet yaptım. 12 -15 kilo verdim. Bitiyor o diyet. Bitince başa dönüyorsunuz. Tekrar alıyorsunuz. Ama bunu kalıcı hale getirdiğinizde bir şey değişmiyor. Zaten diyet değil bu, yan etkisi kilo vermek. Zaten sağlıklı yaşadığınız zaman zayıf oluyorsunuz. Kilolu olmak sağlıksız olmak demek. Yaşlanmak hastalıktır. Alkali yaşadığınız sürece yaşlanmıyorsunuz” dedi.

Yorumlar