Japonlar, Gaziantep’teki kanalizasyon ve arıtma tesisi çalışmaların inceledi

Gaziantep’te Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansından bir grup heyet, Gaziantep’te yürütülen Belediye Kanalizasyon Şebeke ve Atıksu Arıtma tesisleri projesinin çalışmalarını incelediGaziantep Büyükşehir Belediyesi GASKİ Genel Müdürlüğü,...

Google Haberlere Abone ol
Japonlar, Gaziantep’teki kanalizasyon ve arıtma tesisi çalışmaların inceledi

Gaziantep’te Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansından bir grup heyet, Gaziantep’te yürütülen Belediye Kanalizasyon Şebeke ve Atıksu Arıtma tesisleri projesinin çalışmalarını inceledi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi GASKİ Genel Müdürlüğü, İller Bankası ve Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) arasında yapılan ve toplam 275 milyon TL’lik kredi anlaşmasını kapsayan Belediye Kanalizasyon Şebeke ve Atıksu Arıtma Tesislerinin Geliştirilmesi projesinde çalışmalar sürüyor.

2016 yılında yapılan anlaşma çerçevesinde kredilerin hangi alanlarda kullanıldığını görmek isteyen Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) Japonya Başkanı Shigenori Ogawa, JICA Türkiye Başkanı Takahiro Yasuı, JICA Türkiye Proje Sorumlusu Masaki Iiyama’dan oluşan ekip, İlbank A. Ş. Gaziantep Bölge Müdürlüğünden Proje Sorumlusu Canan Gülhan, GASKİ Yönetim Kurulu Üyesi Settar Çanlıoğlu, Yatırım İnşaat Dairesi Başkanı Kenan Gülşan, Etüt Plan Dairesi Başkanı Dilek Aktan, GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler ile birlikte inşaat alanında inceleme yaparak, yatırımları yerinde gördü.

Yapılan sunum ile çalışmalar hakkında detaylı bilgi verilen heyete, proje kapsamında hayata geçirilen Beylerbeyi-Beykent bölgesi içme suyu, kanalizasyon yapımı, ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi, İbrahimli-2 içme suyu, kanalizasyon hattı, Kızılhisar-Serince içme suyu, kanalizasyon çalışmaları, Kilisyolu-Bozda bölgesi kanalizasyon projesi, kayıp-kaçakların azaltılmasına yönelik boru değişimi gibi çalışmalarda anlatıldı.

Japon heyet, çalışmaların gidişatından memnun olduklarını dile getirirken GASKİ Genel Müdürü Sönmezler, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada çalışmalara son sürat devam edeceklerini kaydetti.

Yorumlar