Kemal Sunal kaç yaşında vefat etti?

Kemal Sunal ne zaman öldü, aslen nereliydi, asıl mesleği neydi, neden öldü? Türk sinemasının gülen yüzü, masumiyetin ve saflığın sembolü haline gelen Kemal Sunal aslen nereliydi, asıl mesleği neydi, kaç yaşında vefat etti?

Google Haberlere Abone ol
Kemal Sunal kaç yaşında vefat etti?

Kemal Sunal kaç yaşında vefat etti? Kemal Sunal ne zaman öldü, aslen nereliydi, asıl mesleği neydi, neden öldü? Türk sinemasına "Tatlı Dillim" filmiyle başlayarak hayatımıza bir tebessüm gibi giren Kemal Sunal aslen nereliydi, kaç yaşındaydı, asıl mesleği neydi, oyunculuk dünyasına ne zaman başladı?

Kemal Sunal aslen Malatyalıdır.

56 yaşında öldü.

Sanat hayatına ise 1964 yılında yani 20 yaşındayken başladı.

2000 yılında uçak seyahati yapmak üzereyken kalp krizi geçirerek öldü.

Asıl mesleği tiyatro oyunculuğuydu.

İşte Kemal Sunal'ın kronolojik olarak biyografisi: 

Kemal Sunal 10 Kasım 1944 tarihinde İstanbul Küçükpazar semtinde Malatyalı Kürt bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi.

Ailenin büyük çocuğu olan Kemal Sunal'ın, Cemil ve Cengiz isminde iki kardeşi vardır.

Kemal Sunal kaç yaşında vefat etti, aslen nereliydi?

İlkokulu Mimar Sinan İlkokulu'nda okudu.

Lise ve orta okulu ise Vefa Lisesi'nde tamamladı. Liseyi 11 yılda tamamlayabildi.

Kemal Sunal kaç yaşında vefat etti, aslen nereliydi?

Vefa Lisesi'nde amatör olarak "Zoraki Tabip" adlı tiyatro oyunuyla başladı. Lise öğrenimi sırasında oynadıkları bir oyunla, "Akşam Gazetesi Liselerarası tiyatro yarışması"nda "En iyi karakter oyuncusu" seçildi.

Belkıs Balkır'ın kendisini Müşfik Kenter ile tanıştırmasıyla, Kenterler Tiyatrosu'nda profesyonel oyuncu olarak çalışmaya başladı.

Oynadığı ilk rolü ise "Fadik Kız" rolüydü.

Marmara Üniversitesi'nde Gazeteciliğe başlasa da yıllar sonra aynı fakültenin Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu.

Eğitim hayatı boyunca çeşitli işlerde çalıştı.

Emayetaş Fabrikasında çalışmış, ayrıca elektrikçide çıraklık yaptı.

35 yaşında askere gitti.

Dönüşünde evlendi.

Kenterler Tiyatrosundan sonra sırasıyla, Uliv Uraz Tiyatrosu, Ayfer Feray Tiyatrosu, Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nda çalıştı. Son tiyatro sahnesinde Zeki Alasya ile tanıştı. Burada Ertem Eğilmez tarafından keşfedilen Kemal Sunal'a ilk olarak 1972 "Tatlı Dillim"nde rol verildi. Böylece Kemal Sunal için tiyatro dönemi kapanmış, sinema dönemi başladı. 

Kemal Sunal, halk tarafındna sevilmesinin sırrını yıllar sonra şöyle anlatıyordu: "Nasıl oldu bilmem, ben kendimi sahici bir sahnede seyircilerin arasında buldum. Ses Tiyatrosu'ndaki ilk rolüm çok kısaydı. Üç dakika sahnede ya kalıyor ya kalmıyordum. Öyle pek bir şey söylediğimi de hatırlamıyorum. Sahnenin bir ucundan girip öbür ucundan çıkıyordum. Ne yaptığımı da pek hatırlamıyorum; ama seyirci kahkahadan kırılıyor. Bu da benim hoşuma gitmişti. Bildiğiniz gibi o gün bugündür insanları güldürmeyi seviyorum."

 Kaynak: SonHaberler

Yorumlar