Elmakaya Belediyesinden hayvanlar için yalak

Muş’un Bulanık ilçesine bağlı Elmakaya Belediye Başkanı Mehmet Emin Şimşek, belde içinde hayvanların su içmesi için 9 adet yalak yaptırdı.Beldede alt yapı, taziye evi, imam evi, yol yapımı gibi çalışmaları sürdüren Elmakaya Belediyesi,...

Google Haberlere Abone ol
Elmakaya Belediyesinden hayvanlar için yalak

Muş’un Bulanık ilçesine bağlı Elmakaya Belediye Başkanı Mehmet Emin Şimşek, belde içinde hayvanların su içmesi için 9 adet yalak yaptırdı.

Beldede alt yapı, taziye evi, imam evi, yol yapımı gibi çalışmaları sürdüren Elmakaya Belediyesi, hizmetlerine bir yenisini ekleyerek beldenin 9 farklı noktasında hayvanların su içebilmesi için 9 adet yalak yaptırdı. Elmakaya Belediyesi tarafından 900 bin TL maliyetle yaptırılan yalaklar, vatandaşı hayli memnun etti.

Belde halkının en büyük sorunlarından birini daha çözüme kavuşturduğunu belirten Elmakaya Belediye Başkanı Mehmet Emin Yıldırım, “Beldemizde hayvan sayısı hayli fazla. Daha önceki yıllarda hayvanlarımızın içebileceği su kaynakları çok az olduğu için sarılık gibi birçok hastalığa yakalanıp telef oluyordu. Biz buna bir çözüm bulmak için kolları sıvadık ve çalışmalarımızı bu alanda yoğunlaştırdık. Beldenin yaklaşık 7-8 kilometre uzağında olan birkaç su kaynağını borularla beldeye kadar taşıdık ve beldenin neredeyse her tarafına getirdiğimiz bu suyla açık çeşme yaptırdık ve bu çeşmelerin önüne her biri 80 metre uzunluğunda hayvanların su içebileceği şekilde yalaklar yaptık. Bu yalaklara kesintisiz 24 saat temiz su akıyor. Bu sular kaynak suyu ve sağlıklı olduğu için vatandaşlarımız faydalandığı gibi hayvanlarımız da bu çeşmelerin önüne yapılan yalaklardan faydalanıyorlar. Çeşmelerden akan bu suyu vatandaşlarımız bağ, bahçe suladıkları gibi, hayvanlarımız da susuzluktan kurtuldu. Artık susuzluktan dolayı hayvanlarımız telef olmayacaktır” dedi.

Elmakaya beldesi halkı da yapılan yalaklardan dolayı Belediye Başkanı Mehmet Emin Şimşek’e teşekkür ederek, “Yıllardır beldede susuzluktan kırılıyorduk. Belediye başkanımız hem bizim için hem de hayvanlarımız için kilometrelerce öteden su getirdi. Köyümüzde herhangi bir dere, çayır yok. Normal su kaynakları da çok uzakta olduğu için her yıl birçok hayvanımız susuzluktan dolayı çeşitli hastalıklara yakalanıyordu veya telef oluyordu. Bu yıl bu sıkıntılarımız yok. Hayvanlarımız doya doya soğuk kaynak suyu içiyor. Belediye başkanımız bugüne kadar bizlere verdiği her sözü fazlasıyla yerine getiriyor. Bu güzel hizmetlerinden dolayı kendisine teşekkür ediyoruz” dediler.

Yorumlar