Liselerde 18 yaşını dolduran kan veriyor

Edirne’de liselerde, “Kan Ver Can Ver” projesi kapsamında 18 yaşını dolduran öğrenciler, Kızılay’a kan bağışında bulunarak hayat kurtarıyor.Kan bağışına dikkat çekmek için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kızılay Kan Merkezi...

Google Haberlere Abone ol
Liselerde 18 yaşını dolduran kan veriyor

Edirne’de liselerde, “Kan Ver Can Ver” projesi kapsamında 18 yaşını dolduran öğrenciler, Kızılay’a kan bağışında bulunarak hayat kurtarıyor.

Kan bağışına dikkat çekmek için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kızılay Kan Merkezi Edirne Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen “Kan Ver Can Ver” projesi kapsamında okullarda kan bağışı devam ediyor. 18 yaşını dolduran öğrenciler, öğretmenler ve veliler Edirne Lisesi’nde “Kan Ver Can Ver” projesine destek vererek Kızılay’a kan bağışında bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, yaptığı açıklamada, “Bu uygulamayı tüm okullarda uyguluyoruz. Bir kişi bir ünite kan verdiğinde 3 kişinin hayatını kurtarıyor. Artı doğaya da bir ağaç kazandırıyor. Kızılay’ın kendi ormanında kan veren kişinin kendi adına bir ağacı oluyor. Bu proje sosyal sorumluluk projesi. Gençler kan verme konusunda büyük işler yapıyorlar. Farkındalık oluşturuyorlar. Kızılay Saraçlar Caddesi’nde bir hafta beklese bu kadar kanı toplayacağına inanmıyorum. Şu anda okullarımızdan 267 ünite kan toplandı” ifadelerini kullandı.

Yorumlar