Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan'da

-Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: -"İki ülke ilişkilerini en yüksek seviyede görmekten memnuniyet duyuyorum. İlişkilerimizin gelişmesi için ortak fikirlere sahibiz"

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan'da

BAKÜ (AA) - Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye ile Azerbaycan'ın ilişkilerini daha da geliştirmek için fikir birliğinde olduğunu söyledi.

Aliyev ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zagulba Sarayı'nda gerçekleşen resmi tören sonrası baş başa görüştü. Aliyev, Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konsey Toplantısına geçmeden önce, Erdoğan'ın Azerbaycan'a yaptığı ziyaretin çok önemli olduğunu ifade etti. Baş başa görüşmede birçok meseleyi ele aldıklarını anlatan Aliyev, iki ülke ilişkilerinin en yüksek seviyede olduğunu görmekten memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Aliyev, "İlişkilerimizin gelişmesi için ortak fikirlere sahibiz. Bugünkü Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konsey Toplantısı da çok başarılı olacak. Birçok mesele gündemimizde var. Siyasi ilişkiler, uluslararası teşkilatlardaki iş birliğimiz, iktisadi sahadaki emektaşlık, askeri ve enerji alanlarındaki iş birliğimiz gündemimizde olacak. Bu konularda çok iyi neticeler var. Bizim kabul ettiğimiz kararlar hükümetler arası komisyonlarda çok başarılı şekilde uygulanır. Bugün geniş şekilde müzakere edilecek meseleler de iyi sonuçlara varacaktır." dedi.

Açıklamalardan sonra Türkiye-Azerbaycan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantısına geçildi.



Yorumlar