Osmaneli’de ’Özel Eğitim’ sınıfları açıldı

Osmaneli’deki Cumhuriyet Ortaokulu ile Osmaneli Anaokulu’nda öğrencilerinin daha güzel bir eğitim almaları için Özel Eğitim sınıfları açıldı. Özel donanımlı olan sınıflarının Özel Eğitim alan öğrenciler için büyük katkı sağlaması...

Google Haberlere Abone ol
Osmaneli’de ’Özel Eğitim’ sınıfları açıldı

Osmaneli’deki Cumhuriyet Ortaokulu ile Osmaneli Anaokulu’nda öğrencilerinin daha güzel bir eğitim almaları için Özel Eğitim sınıfları açıldı. Özel donanımlı olan sınıflarının Özel Eğitim alan öğrenciler için büyük katkı sağlaması planlanıyor.

Düzenlenen açılış törenine, Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı, Belediye Başkanı Münür Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci, kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve velileri katıldı.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Osmaneli ilçesinde özel eğitim sınıflarını faaliyete geçirmekten dolayı son derece mutlu olduğunu dile getirdi. Durmuş, hiçbir öğrencinin, hiçbir çocuğun eğitim hakkından mahrum bırakılmaması gerektiğini, her öğrencinin eğitimle kazanacağı bir şeylerin mutlaka olduğunu ifade etti. Fazilet Durmuş, “Eğitimde feda edilebilecek tek bir fert yoktur” ilkesiyle hareket ettiklerini ve toplumda çeşitli bakımlardan dezavantajlı olan öğrencileri, sosyal hayata adapte edebilmek, onların kendilerini tanımalarına ve geliştirebilmelerine imkân sağlamak, en iyi şartlarda eğitim almalarını temin etmek için gayret gösterdiklerini dile getirdi.

Belediye Başkanı Münür Şahin ise konuşmasında “Belediye olarak eğitim için bu projeleri çok önemsiyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” diye açıklamada bulundu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci ise, "Onları ne kadar mutlu edebilirsek bizler de o düzeyde mutlu oluruz. Sizlerin özverili çalışmaları neticesinde inanıyorum ki bu çocuklarımız hayata daha pozitif bakacaklar. Kendi özgüvenleri gelişecek belirli ihtiyaçlarını karşılayacak donanıma kavuşmaları hem ailelerimiz hem de toplumumuz için son derece önemli. Biz de bir nebze olsun, bu anlamda bir katkı sunmaya çalıştık" açıklamasında bulundu.

Özel sınıfların açılışında son olarak konuşan Kaymakam Edip Çakıcı ise “Özel olarak donatılan sınıfların öğrencilerimiz için çok yararlı olacağına inanıyorum. Biz özel eğitime gereksinim duyan çocuklarımızla ilgileniyoruz çünkü eksiği olan çocuklarımızın da topluma kazandırılması gerekiyor. Bu sınıflarda özel eğitim müfredatı çerçevesinde bire bir eğitimlerini alıyorlar. İlk baştaki hedefimiz çocuklarımızı topluma kazandırmak, sosyalleşmelerini sağlamak daha sonra da öğrenebilecekleri bilgileri vermek olacak dedi. Sınıfımızın hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum” diye ifade etti.

Osmaneli protokolü ve İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, özel sınıfların açılışından sonra 2016-2017 eğitim öğretim yılında düzenlenen Halk Oyunları Yarışmalarında en iyi kostüm dalında birinci olan Osmaneli Atatürk Ortaokulu öğrencilerine kupaları verildi. Daha sonra konuklar, Sürekli Eğitim Merkezini de ziyaret ederek Lefke bezi dokuma tezgâhları ve taş döşeme atölyelerinde incelemelerde bulundu.

Yorumlar