Muğla'da yakalanan teröristler tutuklandı

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde düzenlenen operasyonda gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen Suriye uyruklu 3 gemi personeli ile 1 terörist tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol
Muğla'da yakalanan teröristler tutuklandı

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Suriye'nin Lazkiye ilinden PKK'lı teröristleri deniz yoluyla Muğla'ya getirdikleri belirlenen ve düzenlenen operasyonla yakalanan 3 gemi personeli ile 1 terör örgütü üyesi, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı

Zanlılar, Emniyet Müdürlüğündeki ifade işlemlerinin ardından yoğun güvenlik önlemleri altında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

Zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece "Terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan istihbarat çalışması sonucu, PKK'lı teröristleri Lazkiye'den deniz yolu ile Muğla'ya getirdikleri tespit edilen Suriye uyruklu 3 gemi personeli ile 1 terör örgütü üyesinin, Seydikemer ilçesinde oldukları belirlenerek operasyon düzenlenmişti. Suriye uyruklu 4 şüpheli, gözaltına alınmıştı.

4 Ekim'de Seydikemer ilçesi yakınlarında yol kontrolünde 4 terörist ve 3 iş birlikçisi yakalanmış, bir gün sonra ise 5 terörist etkisiz hale getirilmişti. Yetkililer, bu 2 terörist grubunun birbirinden bağımsız hareket ettiğinin belirlendiği bilgisini vermişti.

Yorumlar