Bir asır sonra gelen suyu davul zurna ile karşıladılar

100 yıl sonra suya kavuşan Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı Taşlıca Mahallesi halkı, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin getirdiği suyu, davul ve zurnayla karşıladı

Google Haberlere Abone ol
Bir asır sonra gelen suyu davul zurna ile karşıladılar

Uzun yıllardır evlerinden su akmayan Marmaris İlçesi Taşlıca Mahallesi sakinleri, Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğünün yaptığı çalışmalarla birlikte özlem duydukları içme suyuna kavuştu. 100 yıl sonra gelen su, mahalle meydanında düzenlenen törenle kutlandı.

Taşlıca Mahallesinde düzenlenen törene, CHP Muğla Milletvekili Prof.Dr.Nurettin Demir, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Büyükşehir Genel Sekterleri, MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, CHP İl Başkanı Mürsel Alban, Taşlıca Mahalle Muhtarı Şadi Altınışık, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Daşgın, Büyükşehir ve MUSKİ daire başkanları ile mahalleli katıldı.

Mahalleye gelen Milletvekilli Nurettin Demir ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ü mahalle muhtarı Şadi Altınışık ile mahalleliler davul ve zurnayla karşıladı. Tören alanının bulunduğu mahalle meydanına kadar davul zurna eşliğinde yürüyen Başkan Gürün’e vatandaşlar yoğun sevgi gösterilerinde bulundu.

Törenin açılış konuşmasını yapan Taşlıca Mahalle Muhtarı Şadi Altınışık, suya hasret bir mahallenin muhtarı olarak bugün kendileri için çok önemli bir gün olduğunu söyleyerek, “Muğla, Büyükşehir olduktan sonra Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Osman Gürün’ün yanına çıkarak yıllardır suyumuzun olmadığını anlattık. Oda bize dönemim bitene kadar suyu size getireceğim diye söz verdi. Şimdi dönem bitmeden suyu bize getirdi. Başkanımız döneminden önce sözünü tutarak suyu bize getirdi. Çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

“3 yıldır Taşlıca yatırım programımızdan çıkmadı"

Kuruldukları günden bu yana il genelindeki susuz köyler için özel olarak çalıştıklarını belirten MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, “Göreve geldiğimiz ilk hafta başkanımıza bir sunum yaparak 70 mahalle veya mevkinin suyu olmadığını belirttik. Bunun üzerine başkanımızın verdiği talimatının ardından ilk günden bu yana susuz yerlere suyu götürmek için çalışıyoruz. Burada daha önce yapılan çalışmaları da göz önüne aldık. Tüm Bozburun ve Datça yarımadasının jeofizik haritaları çıkartılarak bölgesel çalışmalarımıza başladık. Ancak çok önemli sonuçlar elde edilemedi. Daha sonra Taşlıca için 7 sondaj çalışması yapıldı. Yapılan bu çalışmaların ikisinde başarılı olundu. Bu iki sondajdan hem Taşlıca hem de Söğüt için kaynak oluşturuldu. 4 ay gibi kısa bir sürede 10 yıldır çalışmayan şebeke hattı yenilenerek mahalleye suyu verdik. 3 yıldır Taşlıca yatırım programımızdan hiç çıkmadı. Burada bulunan sondaj, 1200 metreküp suya sahip. Ayrıca buraya 5000 metrelik bir terfi istasyonu depomuza akacak şekilde yapıldı. Şu an birçok evimizden su akıyor akmayan yerlerde ise 1 aylık bir şebeke yenileme çalışmamız sonucunda su akmasını sağlayacağız” dedi.

Yorumlar