Özel yetenekli çocuklara, Küçükçekmece’de ücretsiz eğitim desteği

Küçükçekmece Belediyesi bünyesinde hizmet veren Çocuk Üniversitesi, özel yetenekli çocuklara kapılarını aralamaya devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Özel yetenekli çocuklara, Küçükçekmece’de ücretsiz eğitim desteği

Küçükçekmece Belediyesi bünyesinde hizmet veren Çocuk Üniversitesi, özel yetenekli çocuklara kapılarını aralamaya devam ediyor.

Küçükçekmece’de geçtiğimiz yıl hizmete açılan ve çocukların okul dışı serbest zamanlarında temel yaşam becerilerini kazanması ve yeteneklerine uygun alanlarda eğitim desteği almalarını hedefleyen Çocuk Üniversitesi, önemli bir sosyal sorumluluk projesi olarak büyük ilgi görüyor.

Ücretsiz eğitim desteği

Proje kapsamında Küçükçekmece’de ikamet eden veya Küçükçekmece’de eğitim gören 4’üncü sınıflarda okuyan özel yetenekli çocuklar, yeteneklerine uygun alanlarda ücretsiz eğitim desteği alıyor. Küçükçekmece Kaymakamlığı, Küçükçekmece Belediyesi, Küçükçekmece Milli Eğitim Müdürlüğü, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nin ortaklığıyla gerçekleşen Küçükçekmece Çocuk Üniversitesi’nde görev alan atölye eğitmenleri ve rehberlik danışmanları; çocukların bedensel ve zihinsel gelişimlerine destek olmaya yönelik eğitimler veriyor.

Yeteneklerini geliştiriyorlar

2016-2017 eğitim- öğretim yılı içerisinde ilk aşamada 153 öğrenci ile açılış yapılmış olan Çocuk Üniversitesi’nde “Destek Eğitimleri” ağırlıklı olarak hafta sonu olup, temel atölye eğitimleri için öğrenciler bir gün eğitim görüyor. Öğrenciler, aynı zamanda hobi atölyeleri ile yeteneklerini daha da geliştirme imkanı buluyor.

“Yetenekler körelmesin diye”

Özel yetenekli çocukların ihmal edilmemesi gerektiğini ifade eden Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, “Yetenekler körelmesin diye Çocuk Üniversitemizi hayata geçirdik. İlçemizde sayısı binleri bulan özel yetenekli çocuğumuz mevcut. Onların eğitim açısından desteklenmesini arzu ediyoruz. İlgi gösteren tüm üyelerimize teşekkür ederim” diye konuştu.

Yorumlar