Besni’de okul sporları değerlendirme toplantısı yapıldı

Adıyaman’ın Besni İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Besni Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünün organizesinde yapılan okul sporları değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.Besni İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü SODES...

Google Haberlere Abone ol
Besni’de okul sporları değerlendirme toplantısı yapıldı

Adıyaman’ın Besni İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Besni Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünün organizesinde yapılan okul sporları değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Besni İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü SODES Salonunda yapılan toplantıya Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, Besni Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metehan Adıgüzel, Besni İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Ramazan Sertpolat ve Bayram Canlı, çeşitli spor dallarının il temsilcileri, okul müdürleri ve beden eğitimi öğretmenleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda günün anlam ve önemine değinen Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, "İlçe milli eğitim müdürlüğü olarak bizler daima sporun ve sporcunun yanında olduk. Bu konuda öğretmen arkadaşlarımızı destekleyip ellerimizden gelen her türlü destek ile yanlarında olduk. Çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için sporu hayatlarının içine yerleştirmeliyiz. Çocuklarımızın bu şekilde fiziksel ve ruhsal gelişimlerini en üst seviyeye çıkarabileceğimize inanıyorum. Sizlerinde yapmış olduğu çalışmalar ile bu düşüncelerimizi destekleyeceğiniz konusunda hiç şüphemiz yoktur" dedi.

Yazar’ın konuşmasının ardından Besni Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metehan Adıgüzel okul sporları, amatör spor haftası ve kurumun yaptığı faaliyetler hakkında bilgiler verdi.

Meslektaşlarının zorluklar altında görevlerini yerine getirmeye çalıştıklarını söyleyen Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş ise, "Sizlerin imkanlarını güçlendirmek için çalışmalarımız devam ediyor. Beden eğitimi öğretmenlerimiz ile iyi bir çıkış yakaladık ve bu çıkışı daha yukarılara doğru devam ettireceğimize inanıyorum. Geçtiğimiz dönem içerisinde müdürlüğümüz bünyesinde her yaş grubu ve birçok spor dalı bünyesinde etkinlikler gerçekleştirdik. Bu yıl içerisinde de devam edeceğiz. Sizlere sürekli kapımızın açık olduğunu belirtiyor, katılımlarınızdan dolayı tekrar teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Spora, sporcuya ve okul sporları bazında en ağır yükü omuzlayan beden eğitimi öğretmenlerine değer verdiklerini belirten Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Kızılkaya, “Hepimiz öğretmeniz ve eğitim öğretimin zorluklarını çeken kişileriz. İmkansızlıklar içerisinde gösterilen çabalar ile yakalanan başarıları biliyoruz. Hepimiz elde olan araç gereçler ile materyaller oluşturmaya çalıştık. Ben öğretmenlik yıllarımda iki kavak ağacı ile voleybol sahası oluşturup çocuklara voleybol oynamayı öğretmiştik. Sizlerden gelen buna benzer birçok örnek ile karşılaşıyoruz.

Elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığınız konusunda hemfikiriz. Bizim bütün derdimiz tasamız çocuklarımız onlar bu ülkenin geleceği, eğer onlara biz sahip çıkmazsak sahip çıkacak ve onların geleceğini karartacak birileri var, bu sebeple eğer sorunlu bir öğrencimiz var ise ona en üst düzeyde ehemmiyet gösterip kazanmaya çalışalım, çünkü kaybedecek olan sadece o çocuk değil aynı zamanda bizler ve toplumumuzda kaybetmiş olacak. Bu sebeple sporun çocuklarımızın geleceğini aydınlatma yönünde sporun çok önemli bir görevi olduğunu düşünüyor, bu konuda güzel çalışmalarınızı bekliyor, hepinize katılımlarınız için teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, öğretmenlerin sorularını cevaplaması ve sorunlarını dinlemesi ile program sona erdi.

Yorumlar