Harran Üniversitesinde yeni öğrenci yurdu yapılacak

Türk Kızılayı tarafından Harran Üniversitesi Osmanbey Yerleşkesinde yapılacak olan yurdun fizibilite çalışmaları için Kızılay Genel Müdürlüğü Emlak Dairesi Başkanı Metin Önal, Kızılay Şanlıurfa Şube Başkanı Ahmet Elçi, Başkan...

Google Haberlere Abone ol
Harran Üniversitesinde yeni öğrenci yurdu yapılacak

Türk Kızılayı tarafından Harran Üniversitesi Osmanbey Yerleşkesinde yapılacak olan yurdun fizibilite çalışmaları için Kızılay Genel Müdürlüğü Emlak Dairesi Başkanı Metin Önal, Kızılay Şanlıurfa Şube Başkanı Ahmet Elçi, Başkan Yardımcısı Talat Akay ve Genel Sekreter Şahban Kılıç’tan oluşan bir heyet Şanlıurfa’ya gelerek Rektör Prof. Dr. Ramazan Taşaltın’ı makamında ziyaret etti.

Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ali Sarıışık ve Genel Sekreter Yardımcısı Müslüm Açıker’in de hazır bulunduğu ziyarette, konuyla ilgili bir açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, “Osmanbey yerleşkemizde 2 bin kişilik kız öğrenci yurdu mevcut. Yerleşkede bulunan yurt kapasitesi, öğrenci sayımızla kıyaslanırsa çok yetersiz kalıyordu. Kızılay genel başkanımız bu konuda bize yardımcı olabileceklerini söyledi ve yurt için çalışmalara başladık. Başkanımız da beraberinde heyetle birlikte bizi ziyaret etti. Yurt yapılacak alanı yerinde gördük. Öğrencilerin ulaşım ve gereksinimleri açısından çok uygun bir alan olduğundan dolayı yurt yapımı için onay verildi. Yeni yurtlarımızın öğrencilerimizin barınma sorunlarına çare olacağına inanıyorum. Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık’a bu girişimlerinden ötürü çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık ve beraberindeki bir heyet de geçen ay içerisinde Harran Üniversitesi Osmanbey Yerleşkesinde yapılması planlanan erkek yurdu için Rektör Prof. Dr. Ramazan Taşaltın’la bir araya gelmişti.

Yorumlar