Türkiye mezunları Sırbistan'da aynı çatı altında toplanıyor

- Novi Pazar'da Türkiye'deki okullarda eğitim gören Sırbistanlı öğrencileri bir araya getirecek TÜMED kuruldu

Google Haberlere Abone ol
Türkiye mezunları Sırbistan'da aynı çatı altında toplanıyor

NOVİ PAZAR (AA) - Sırbistan'da Boşnak nüfusun yoğun olduğu Sancak bölgesindeki Novi Pazar'da Türkiye'deki okullarda eğitim gören Sırbistanlı öğrencileri bir araya getirecek Türkiye Mezunları Derneği (TÜMED) kuruldu.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) desteğiyle kurulan TÜMED, Sırbistan'daki Türkiye mezunlarını aynı çatı altında toplayacak.

Dernek Başkanı Nazim Licina, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sırbistanlı Türkiye mezunlarının yıllardır söz konusu derneğin hayalini kurduklarını belirterek derneğin, Türkiye ve Sırbistan arasında köprü vazifesi göreceğini ve iki ülke ilişkilerinin daha da güçlenmesine katkı sağlayacağını ifade etti.

Türkiye mezunlarının Türkiye ile ilişlkilerini hala sürdürdüğünü dile getiren Licina, öğrencilerin eğitim hayatlarından sonra Türkiye ile kurdukları ticari bağları da devam ettirdiklerini aktardı.

Licina, derneğin resmi açılışının 11 Ekim'de yapılacağını kaydederek "Aynı gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Novi Pazar'ımızı onurlandıracaktır. Derneğimizin açılışının, Erdoğan tarafından gerçekleştirilmesini özlemle bekliyor ve diliyoruz." dedi.

Yorumlar