Bozbey: “Temiz bir çevrede yaşamak hepimizin hakkı”

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kahvaltı buluşmalarını bu hafta Temizlik İşleri Müdürlüğü çalışanları ile yaptı.Alaaddinbey Mahallesi’nde bulunan Sevgi Bahçesi’nde gerçekleştirilen kahvaltıda Başkan Bozbey, personeliyle...

Google Haberlere Abone ol
Bozbey: “Temiz bir çevrede yaşamak hepimizin hakkı”

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kahvaltı buluşmalarını bu hafta Temizlik İşleri Müdürlüğü çalışanları ile yaptı.

Alaaddinbey Mahallesi’nde bulunan Sevgi Bahçesi’nde gerçekleştirilen kahvaltıda Başkan Bozbey, personeliyle fikir alışverişinde bulundu. Özverili çalışmalarından dolayı Temizlik İşleri Müdürlüğü personeline teşekkür eden Bozbey, son zamanlarda artan kaçak hafriyat dökümlerine dikkat çekerek, “Gerçekten çevreyi katleden, çevreye düşmanca tavırlar gösteren insanları kabul etmek mümkün değil. Bunu Nilüfer’e yakıştıramıyoruz. Bu kişilerin Nilüferli olduklarına da inanmıyorum, yapan her kimse, bunu yapmamalı. Neticede hem belediyemizin hem de Büyükşehir Belediyesi’nin belirlediği döküm alanları var. Döküm alanlarına yakın olan dere kenarlarına ve farklı bölgelere döküm yapıyorlar. Son derece kötü görüntü oluşturduğu gibi çevre kirlilik de oluşturuyor. Bunları ortadan kaldırmamız, insanları bilinçlendirmemiz gerekiyor. Zaman zaman fabrika atıklarının da buralarda olduklarını görüyoruz ve tespitini yapıyoruz. Ben bu konuda işletme sahiplerinin de duyarlı olacağını düşünüyorum. Bu konularda toplumun hassasiyetini bekliyoruz” dedi.

Çevre ve temizlik konusunda herkesin hassas olması gerektiğini kaydeden Bozbey, “Sadece belediye olarak bizim çevreye sahip çıkmamız yetmiyor, yetemez de. Sadece Temizlik İşleri Müdürlüğü çalışanları değil, belediyenin tamamı temizlikle uğraşsa yine çözemeyeceğimiz sorunlar olacaktır. Ama toplum sahip çıkarsa, herkes kendi evinin önünü temizlerse, çevreye sahip çıkarsa her taraf temiz olacaktır. Sokaklar hepimizin, çevre hepimizin, temiz bir çevrede yaşamak hepimizin hakkı” diye konuştu.

Yorumlar