‘She Means Business’ projesi ile 5 bin kadın girişimci eğitim alacak

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Facebook’un, kendi işlerini kuran ve yeni girişimci olmak isteyen kadınları desteklemek üzere başlattığı ‘She Means Business’ projesi düzenlenen tören ile Türkiye’de hayata geçirildi. Proje...

Google Haberlere Abone ol
‘She Means Business’ projesi ile 5 bin kadın girişimci eğitim alacak

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Facebook’un, kendi işlerini kuran ve yeni girişimci olmak isteyen kadınları desteklemek üzere başlattığı ‘She Means Business’ projesi düzenlenen tören ile Türkiye’de hayata geçirildi. Proje kapsamında 5 binin üzerinde kadın girişimciye eğitim verilecek.

TOBB ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ile birlikte Facebook’un Türkiye’de hayata geçirdiği ‘She Means Business’ projesi kapsamında önümüzdeki yıl boyunca on farklı şehirde 5 binin üzerinde kadın girişimciye, işlerini büyütmek için nasıl faydalanacaklarını kapsayan eğitimler verilecek.

"Kendi işini kurmak isteyen kadın girişimciler için Türkiye’de büyük bir potansiyel var"

Türkiye’nin dört bir yanında kendi işini kurmak isteyen kadınlara ilham vermeyi ve kadın girişimcilere işlerini bir adım daha öteye taşımaları için gerekli bilgi, beceri, bağlantı ve teknolojiyi sunmayı hedefleyen proje, bugün İstanbul Beşiktaş’ta düzenlenen etkinlik ile kamuoyuna açıklandı. Etkinlikte ‘She Means Business’ projesinin detayları paylaşılarak kendi işlerini kuran ve başarıyla yöneten kadınların hikâyelerine kulak verildi.

Facebook Türkiye Ülke Direktörü Derya Matraş, "Kadınların başarısının sosyal ve ekonomik büyümenin güçlenmesi açısında büyük önem taşıdığına inanıyoruz. Kendi işini kurmak isteyen kadın girişimciler için Türkiye’de büyük bir potansiyel var. Bu yüzden TOBB işbirliği ile Türkiye’de daha fazla kadın girişimciye ilham vermek için bu projeyi hayata geçiriyoruz. Bu anlamlı projenin bir parçası olmaktan büyük mutluluk duyuyorum" dedi.

Yorumlar