"Vahiy Zincirinin Son Halkası Kur'an Vahyi Sempozyumu"

- Kur'an Çalışmaları Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Yıldız: - "Amacımız Kur'an'ın anlam haritasını doğru şekilde ortaya koymaktır. Ondan sonra da Kur'an'ın hayat anlayışını yani iktisat yapısını, ahlaki, ekonomik, siyasi ve kültürel sistemini ortaya koyabilmektir"

Google Haberlere Abone ol
"Vahiy Zincirinin Son Halkası Kur'an Vahyi Sempozyumu"

İSTANBUL (AA) - Kur'an Çalışmaları Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Fahrettin Yıldız, Kur'an'ın anlam haritasını doğru şekilde ortaya koymayı amaçladıklarını belirtti.

Vakıf tarafından düzenlenen "Vahiy Zincirinin Son Halkası Kur'an Vahyi Sempozyumu", Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde başladı.

Sempozyumun açılışında konuşan Yıldız, Kur'an'ın doğru anlaşılmasının önemine değinerek, "Amacımız Kur'an'ın anlam haritasını doğru şekilde ortaya koymaktır. Ondan sonra da Kur'an'ın hayat anlayışını yani iktisat yapısını, ahlaki, ekonomik, siyasi ve kültürel sistemini ortaya koyabilmektir." dedi.

Projelerinin ilmi nitelikli olduğunu anlatan Yıldız, bundan sonraki çalışmalarının bu doğrultuda olacağını söyledi.

Yıldız, vahiy hakkında bilgi vererek, şunları kaydetti:

"Dinin kaynağı nedir? Vahiydir. O zaman biz geçen sene dini anlattık, bu sene vahyi anlatıyoruz. Daha sonra Kur'an'ın anlaşılması, yorumlanması ve bu çağa taşınmasına yoğunlaşacağız. Kur'an, sünnet ve kurucu ümmet, yani bu üçlü olguyu çok iyi anlamamız lazım. Bunları hayata taşıdığımızda vahyin feyzini ve bereketini bulmuş olacağız. Yani iş doğru bilgiden geçiyor. Bilgiyi doğru yorumlamak, bir tarafa taşımak da gerekiyor. Umarım sempozyum bu anlamda faydalı olur."

Dört oturumla devam edecek sempozyuma, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve çok sayıda davetli katıldı.

Yorumlar