Kartepe’de park ve bahçelerde kış temizliği

Kartepe Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, sonbaharın gelmesiyle birlikte ilçe genelinde yabani ot temizleme çalışmalarına hız verdi.İlçe genelindeki cadde, sokak, yol ve kaldırım kenarlarında görüntü kirliliği oluşturan ot biçme...

Google Haberlere Abone ol
Kartepe’de park ve bahçelerde kış temizliği

Kartepe Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, sonbaharın gelmesiyle birlikte ilçe genelinde yabani ot temizleme çalışmalarına hız verdi.

İlçe genelindeki cadde, sokak, yol ve kaldırım kenarlarında görüntü kirliliği oluşturan ot biçme çalışmalarının bir ayağı da Acısu Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Yabani otları tırpan ve çim biçme makineleri ile biçen ekipler görselliğe katkı veren çalışmasını Tepetarla Cami ve Evliya Çelebi Bilgi Evi önündeki yeşil alanda tamamladı. Eğitim kurumlarının da ihmal edilmediği yeşil bitki örtüsü bakımları okul bahçelerinde belirlenen iş programına devam ediliyor. Görüntü kirliliği oluşturan yabani ot temizliği çerçevesinde okul bahçelerindeki diken, çalı ve yabani ot temizlenirken uzayan çimler de biçildi. Ot biçme çalışmalarına Sarımeşe Mahallesi’ndeki okul bahçesinde devam edildi.

Kartepe Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ayrıca cami cemaatlerinin taleplerini de yerine getiriyor. Gelen talep sonrasında ekipler tarafından Rahmiye Cami avlusundaki tamirat çalışmasında cami girişinde rampa düzenlemesi yapıldı. Girişteki basamağı kaldıran ekipler, parke taşları ile alanı engelsiz hale getirdi. Avludaki parke tamiratı yapan ekipler yeşil alanlara da toprak takviyesi yaparak peyzaj çalışması yaptılar. Kent dokusuna uygun görsel güzelliği artıracak çalışmaları ilçe genelinde devam ettiren Kartepe Belediyesi, güzel havaları en iyi şekilde değerlendiriyor.

Yorumlar