İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nü işgal girişimi davası

- Tutuklu sanık eski müdürü Mithat Aynacı: - "Üzerimde 1 dolar falan çıkmadı, suçlamayı kabul etmiyorum" - "Darbe toplantısına katılmadım, darbeyi içine girdiğim ZPT’de öğrendim"

Google Haberlere Abone ol
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nü işgal girişimi davası

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün işgal girişimi ile Esenler Birlik Köprüsü'ndeki olaylarda 5 kişinin şehit olmasıyla ilgili aralarında tankın içinden çıkan eski Emniyet Müdürü Mithat Aynacı'nın da bulunduğu 23'ü tutuklu 67 sanığın yargılanmasına devam ediliyor.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi karşısındaki binada görülen duruşmada, tutuklu sanık eski emniyet müdürü Mithat Aynacı, darbe girişimine katılmadığını ileri sürdü.

"FETÖ üyesi değilim" diyen Aynacı, kendisinin silahlı herhangi bir terör örgütüyle irtibatlandıracak bir delilin ise iddianamede bulunmadığını savundu.

FETÖ’nün şifreli haberleşme programı Bylock’u kullanmadığını iddia eden Aynacı, "Bunun için savunma bile yapmak istemiyorum, ortaya çıkarsınlar. Turuncu listedeymişim, keşke kırmızı listeye koysalardı. Efendim ben ByLock kullanmadım." ifadesini kullandı.

Gözaltına alındığı sırada üzerine 1 ABD doları çıktığı iddiasına ilişkin Aynacı, "Adli emanette değil mi efendim? Getirsinler de görelim. Üzerimde 1 dolar falan çıkmadı, suçlamayı kabul etmiyorum." dedi.


- "Darbeyi içine girdiğim ZPT’de öğrendim"

Eski Yarbay Osman Akkaya ile yaptığı telefon konuşmasına değinen Aynacı, "Osman Akkaya'yı daha önce tanımıyordum, kendisine telefonumu kim verdi bilmiyorum. Osman Akkaya beni aradı. Bir süre müzakere ettik. Osman Akkaya, bana askerin ayrılacağını söyledi. Herhangi bir darbe toplantısına katılmadım. Darbeyi içine girdiğim ZPT’de öğrendim. Darbe yapılacağından haberim yoktu." savunmasını yaptı.

Çapraz sorgusunda Aynacı’ya, telefonunu neden fabrika ayarlarına döndürdüğü soruldu. Bu soruya Aynacı, "Ben telefonuma hiçbir şey yüklemedim." yanıtını verdi.

Müşteki avukatının, "O gün neredeyse bütün görüşmenizi darbe sanıklarıyla yapmışsınız. Örneğin Albay Gürcan Sercan, Yarbay Osman Akkaya, emniyet müdürü Zafer Kuloğlu ve komiser Hüseyin Uzunlu. Bunların hepsi tutuklu. Bu durum tesadüf mü?" şeklindeki sorusunu, Aynacı, "Konuştuğum kişilerin darbeci olduğunu bilmiyordum." şeklinde yanıtladı.

Duruşma, yarına ertelendi.

Yorumlar