Şehit ve gazi çocukları için resim sergisi

- Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit ve Dul Yetimleri Derneği'nce düzenlenen serginin geliri şehit ve gazi çocuklarına bağışlanacak

Google Haberlere Abone ol
Şehit ve gazi çocukları için resim sergisi

İSTANBUL (AA) - Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit ve Dul Yetimleri Derneği İstanbul Anadolu Yakası Şubesi tarafından geliri şehit ve gazi çocuklarına bağışlanmak amacıyla düzenlenen resim sergisi Caddebostan Kültür Merkezi’nde açıldı.

Serginin açılışına Kadıköy Kaymakamı Mustafa Özarslan, Pendik Kaymakamı İlhan Ünsal, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Tuğgeneral Aykut Tonbul, dernek yöneticileri ile şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Derneğin Anadolu Yakası Şubesi Başkan Yardımcısı Mahmut Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sergiyle farkındalık yaratmayı amaçladıklarını belirterek, sergiden elde edilecek gelirin şehit ve gazi çocuklarına aktarılacağını söyledi.

Bu tür etkinliklerin şehit yakınları ve gaziler açısından önemli olduğunu vurgulayan Kaya, "Gazilerimiz vurulduktan sonra maaşlarını alıp evlerinde oturan insanlar değiller. Onlar, müzikle, sporla, sanatla, siyasetle, ticaretle ilgilenen ve hayata bir şekilde tutunan insanlar. Halkımızın da şehit yakınları ve gazilerimizle kaynaşması, onların sorunlarını görmeleri ve destek olmaları açısından bu tür sosyal etkinlikler önemli." dedi.

Kaya, bu ülke için bedel ödeyen şehit ve gazilerin unutulmaması gerektiğini ifade ederek, "Biz 'vatan borcu namus borcudur' diyen insanlarız. O yüzden davamıza sahip çıkalım. Gözünü, elini, kolunu, bacağını vermiş insanları unutmayın. Çünkü onlar vurulunca değil unutulunca ölürler." diye konuştu.

Sergiye katılan şehit yakınlarından 77 yaşındaki Ramazan Sertel, 8 ay arayla iki oğlunu şehit verdiğini anlattı.

Sertel, "1988 yılının ağustos ayında Elazığ Karakoçan’da oğlum şehit oldu. İkinci oğlum da 1989 yılının nisan ayında şehit oldu. Çok acı çektim ama her şeye rağmen ayaktayım. Allah kimseye yaşatmasın, gerçekten zor ama vatan sağ olsun." ifadelerini kullandı.

Derneğin kendisini yalnız bırakmadığını ve bu tür etkinliklere davet edilmesinin kendisini mutlu ettiğini dile getiren Sertel, etkinliklerde şehit ve gazi yakınlarıyla bir araya gelmelerinin de acılarını bir nebze unutturduğunu sözlerine ekledi.

Daha sonra protokol üyeleri, şehit yakınları ve gazilerle sohbet etti, sergiyi gezdi.

Sergi, 8 Kasım'a kadar ziyaret edilebilecek.

Yorumlar