Akdağ Katar Sağlık Bakanı Kuwari'yi kabul etti

- Başbakan Yardımcısı Akdağ: - "Katar-Türkiye iş birliğinin her alanda olduğu gibi sağlık alanında da yoğunlaşarak devam edeceğine inanıyorum"

Google Haberlere Abone ol
Akdağ Katar Sağlık Bakanı Kuwari'yi kabul etti

ANKARA (AA) - Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, "Katar-Türkiye iş birliğinin her alanda olduğu gibi sağlık alanında da yoğunlaşarak devam edeceğine inanıyorum." dedi.

Akdağ, Katar Sağlık Bakanı Hanan Muhammed Al Kuwari ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

Kuwari'nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Akdağ, Katar ve Türkiye arasındaki ilişkilerin son derece sıcak, samimi ve sağlam olduğunu söyledi.

Akdağ, 2016'da Katar ve Türkiye arasında bir sağlık anlaşması imzalandığını hatırlatarak, iki ülke arasında sağlık alanında da çok kıymetli bir iş birliğinin oluşturulduğunu ve bunun böyle devam edeceğini vurguladı.

İki ülkenin sağlık problemlerinin birbirine çok benzediğini aktaran Akdağ, şöyle devam etti:

"Daha ziyade bulaşıcı olmayan hastalıklar ve bu hastalılara yol açan risk faktörleri mücadele alanlarımız. Dolayısıyla iş birliğimizin büyük bir fayda temin edeceğine inanıyorum. Katar-Türkiye iş birliğinin her alanda olduğu gibi sağlık alanında da yoğunlaşarak, devam edeceğine inanıyorum."

- "Türkiye ve Katar arasında çok güçlü ilişkiler var"

Katar Sağlık Bakanı Hanan Muhammed Al Kuwari de Türkiye'de bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

İki ülke arasında 2016 yılında imzalanan mutabakat zaptını hayata geçirmek için Türkiye'de bulunduklarını belirten Kuwari, "Türkiye ve Katar arasında çok güçlü ilişkiler var. Geçen yıl imzalanan mutabakat zaptı aslında bu ilişkilerimizi daha da pekiştirdi diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Ziyaretleri kapsamında, Türkiye'de uygulanan "Sağlıkta Dönüşüm Programı"nın etkilerini ve sonuçlarını görmek istediklerine değinen Kuwari, şunları kaydetti:

"Bunun çok önemli sonuçları olduğunu bizzat sahada görme fırsatını yakaladık. Bu program çok iyi bir şekilde belgelendirilmiş ve uluslararası anlamda da büyük takdir görüyor. Program kapsamında hastaların sağlık hizmetlerine erişimi ve sağlık hizmetinin kalitesinde büyük artış meydana geldiğini gözlemledik. Son olarak bir de çalışma grubu oluşturuldu. Yakın zamanda bu kapsamda da iş birliğimiz ve çalışmalarımız devam edecek."

Yorumlar