Belediye başkanının makam aracı haczedildi

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç'in makam aracı, iki vatandaşın açtığı dava üzerine haczedildi

Google Haberlere Abone ol
Belediye başkanının makam aracı haczedildi
Sonhaberler | Haber Merkezi

Mersin'in merkez Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç'in makam aracına, belediyenin aleyhinde açılan davanın kaybedilmesi ve mahkemenin verdiği yaklaşık 2 milyonluk liralık cezayı ödememesi üzerine haciz kararıyla el konuldu.

Davacı avukatı Murat Altındere ve haciz memurları Yenişehir Belediyesine gelerek haciz işlemini gerçekleştirmek istedi. Burada belediye çalışanlarının zorluk çıkarması üzerine belediyeye polis ekipleri çağrıldı.

Bu sırada görüntü almak isteyen gazetecilerle güvenlik görevlileri arasında da gerginlik yaşandı. Olay yerine çağrılan polislerin müdahalesiyle Belediye Başkanı İbrahim Genç'in makam aracı olduğu belirtilen 33 HS 080 plakalı otomobile el konularak yediemin otoparkına götürüldü. Belediye görevlileri otoparkta aracın plakasını söktü.

Avukat Altındere, haciz işleminin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Yenişehir Belediyesinin müvekkillerine borcu bulunduğunu, bu borcun da daha önce kamulaştırma yapılmaksızın el konulmuş olan 5 dönümlük alanın bedeli konusunda açılan davayla ilgili olduğunu söyledi.

Davanın lehte sonuçlandığını anlatan Altındere, şöyle konuştu: "Bu mahkeme kararıyla biz icra işlemlerini başlattık. Yenişehir Belediyesi yaklaşık 1 yıldır icra işlemleri başlatıldığı halde 2 milyon lira civarında bir alacağı ödememe yolunu seçti. Mahkemenin bir kararı var. Türkiye hukuk devleti. Burada belediye de olsanız vatandaşın bir alacağı varsa mahkeme bir karar verdiyse bunu resmi olarak ödersiniz. Ödemezseniz icra işlemleri yapılır. Bununla ilgili bir alacağımız vardı. Bugün tüm bu hukuki uyarılara rağmen ödeme yapılmayınca biz de icra müdürlüğüne başvurduk. İcra müdürlüğünden karar alarak icra memurları kanalıyla belediyeye geldik. Mallarını haciz edeceğimizi söyledik. Bunun üzerine kendileri maalesef mukavemet gösterdiler. Güvenlikler ve görevliler çeşitli hareketler göstererek şahsımıza, icra müdürümüze ve görevlilere hukuk dışı bazı davranışlar oldu. Biz hukuk devletinde yaşıyoruz. Bu herhangi bir siyasi dava değil. Bu alacak davası."

Altındere, 1 yıl önce verilmiş bir mahkeme kararı olduğunu tüm uyarılara rağmen ödeme yapılmayınca yasal yolu seçerek icra işlemi yaptıklarını belirtti.

Belediyenin haciz edilebilen ve edilemeyen mallarının olduğunu vurgulayan Altındere, "Makam aracını muhafaza altına aldık. Ödeme yapılmazsa işlemlerimize devam edeceğiz. Belediyeyi mahkeme karalarına uymaya davet ediyoruz. İtirazları varsa bunu mahkemeler aracılığıyla yapsınlar. Fiziki saldırılarla insanların hukuki haklarını kullanmasının önüne geçemezler." diye konuştu.

Yorumlar