Malazgirt’te YKS deneme sınavı

Muş’un Malazgirt ilçesindeki Şehit Yusuf Ulaş İmam Hatip Lisesinde, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesi deneme sınavı yapıldı.İki oturumda gerçekleşen deneme sınavıyla 127 lise son sınıf öğrencisi, bilgilerini test ettiler....

Google Haberlere Abone ol
Malazgirt’te YKS deneme sınavı

Muş’un Malazgirt ilçesindeki Şehit Yusuf Ulaş İmam Hatip Lisesinde, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesi deneme sınavı yapıldı.

İki oturumda gerçekleşen deneme sınavıyla 127 lise son sınıf öğrencisi, bilgilerini test ettiler. MEB müfredatına uygun olarak iki oturum şeklinde gerçekleşen ve 80 sorudan oluşan Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile başlayan ilk oturum için öğrencilere toplam 90 dakika süre tanındı. İkinci oturumda ise 4 bölüm için toplam 180 dakika süre tanındı.

Öğrencilerin eğitiminin asla kesintiye uğramaması gerektiğini söyleyen Şehit Yusuf Ulaş İmam hatip Lisesi Müdürü Gürkan Başer, bu sınavlarda kullandıkları deneme kitapçıklarını kendi imkânlarıyla temin ettiklerini belirterek, “Parolamız, ‘Her hafta bir deneme çöz, zinciri kır.’ Bu parola ile öğrencilerimizin başarıya giden yolda daha fazla azim ile hareket etmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Artık zincirleri bir bir kırıp üniversite yolunda başarıya koşmalarını amaçlıyoruz” dedi.

Başer, eğitimde sürdürülebilirliğin çok önemli olduğunu da belirterek, “Öğrencinin motivasyonu bozulduğu anda her şey bozulur. Bu nedenle biz geçen hafta açıklanan yeni sisteme göre sınavımızı hazırladık ve bu perşembe günü açıklanan ek açıklamaya göre de sınavımızı tekrar düzenleyerek uyguladık. Öğrencilerimizin gerçek sınava benzer bir sınavı yaşamasını ve kendini düzene sokmasını istiyoruz. Sabah birinci oturumu tamamladılar. 127 öğrencimiz aynı anda sınava girdi ve aynı sorularla sınav oldular” şeklinde konuştu.

Yorumlar