Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

- "Büyüme oranlarına baktığımız zaman, 2017'nin ilk çeyreğinde 5,2, ikinci çeyreğinde 5,1, inşallah üçüncü çeyrekte de yüzde 7'nin üzerinde bir büyümeyi yakalayacağız" -" Gittiğimiz sanayi bölgelerinde 'Biz eleman bulamıyoruz' diye dert yanan işverenleri görüyoruz. Dolayısıyla bizim şöyle bir problemimiz ortaya çıkıyor, eşleştirme problemimiz ortaya çıkıyor. Eşleştirme problemini giderebilmemiz için de bizim ortaokuldan hatta ilkokuldan itibaren yönlendirmeli eğitime girmemiz lazım. İnşallah bu yeni müfredatlarla birlikte bunu da mesleki eğitimde sağlamış olacağız"

Google Haberlere Abone ol
Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

MALATYA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Büyüme oranlarına baktığımız zaman, 2017'nin ilk çeyreğinde 5,2, ikinci çeyreğinde 5,1, inşallah üçüncü çeyrekte de yüzde 7'nin üzerinde bir büyümeyi yakalayacağız." dedi.

Tüfenkci, Çınar Koleji Fen Lisesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, eğitim kurumunun hayırlar getirmesini ve burada yetişecek nesillerin vatana, millete hayırlı olmasını diledi.

Türkiye'nin büyüdüğünü, değiştiğini, dönüştüğünü ve geliştiğini belirten Tüfenkci, bunlara karşın ülke üzerinde operasyon yapmaya çalışanların olduğunu söyledi.

Ülkeyi birbirine düşürmeye çalışan şer güçlerin mevcut olduğuna dikkati çeken Bakan Tüfenkci, "Bizler bir yandan terör örgütleriyle mücadele ederken, bir yandan bu örgütlerin arkasındaki maşalarla mücadele ederken, bir yandan da ülkemizi büyütmeye, kalkındırmaya, geliştirmeye ve uluslararası düzeyde Türkiye'yi önce çıkarmaya, refah seviyesini arttırmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Tüfenkci, Türkiye'yi büyütürken en önemli kaynaklarının insan olduğunu dile getirerek, geçen ay itibarıyla tüm zamanların ekim ayı ihracat rekorunu kırdıklarını anımsattı.

Ekim ayında ihracatı yüzde 15 artırdıklarını vurgulayan Bakan Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Büyüme oranlarına baktığımız zaman, 2017'nin ilk çeyreğinde 5,2, ikinci çeyreğinde 5,1, inşallah üçüncü çeyrekte de yüzde 7'nin üzerinde bir büyümeyi yakalayacağız. Biz bir yandan üretimimizi artırmaya çalışıyoruz, daha fazla üretip daha fazla satmaya çalışıyoruz ama üretirken de nitelikli insan gücüne ihtiyacımız olduğunu görüyoruz."

- "Yönlendirmeli eğitime girmemiz lazım"

Ülkenin kalkınmasında eğitimin çok önemli olduğunu belirten Tüfenkci, uluslararası düzeyde yarışırken bunun gücünü medeniyetlerinden aldıklarını ifade etti.

Tüfenkci, Türkiye'nin iş gücü piyasasında ciddi bir açığının olduğuna işaret ederek, şu değerlendirmede bulundu:

"Bir yandan işsiz gençlerimizin sayısının arttığını görüyoruz, bir yandan da sanayileşen kentlerimizde ara eleman insan kaynağı ihtiyacını görüyoruz. Gittiğimiz sanayi bölgelerinde 'Biz eleman bulamıyoruz' diye dert yanan işverenleri görüyoruz. Dolayısıyla bizim şöyle bir problemimiz ortaya çıkıyor, eşleştirme problemimiz ortaya çıkıyor. Eşleştirme problemini giderebilmemiz için de bizim ortaokuldan hatta ilkokuldan itibaren yönlendirmeli eğitime girmemiz lazım. İnşallah bu yeni müfredatlarla birlikte bunu da mesleki eğitimde sağlamış olacağız."

Bakan Tüfenkci, konuşmaların ardından okulun açılışını gerçekleştirdi.



Yorumlar