Kargı organ bağışında Türkiye ortalamasının gerisinde

Kargı Ahmet Hamdi Akpınar İlçe Devlet Hastanesi, 3-9 Kasım organ bağışı haftası nedeniyle organ bağışını artırmak ve farkındalık oluşturmak üzere çeşitli etkinlikler yapılıyor.Organ bağışı konusunda Kargı halkını organlarını...

Google Haberlere Abone ol
Kargı organ bağışında Türkiye ortalamasının gerisinde

Kargı Ahmet Hamdi Akpınar İlçe Devlet Hastanesi, 3-9 Kasım organ bağışı haftası nedeniyle organ bağışını artırmak ve farkındalık oluşturmak üzere çeşitli etkinlikler yapılıyor.

Organ bağışı konusunda Kargı halkını organlarını bağışlamaya davet eden Kargı Ahmet Hamdi Akpınar İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Muhammet Kadir Demir, Kargı’da organ bağışının Türkiye ortalamasının çok gerisinde olduğunu belirtti.

Kargı’nın Çorum ilçeleri arasında en az organ bağışında bulunan ilçeler arasında yer aldığını belirten Başhekim Dr. Muhammet Kadir Demir, ’’2017 yılında donörden organ bağışı bulunmamaktadır. Birçok hasta bağışlanmış bir organ için beklerken hayatını kaybetmektedir. Bağışlanan her organ başarılı bir nakilden sonra gerçek bir yaşam armağanıdır. Toplum olarak ne yazık ki organ bağışının önemini ancak organ bağışına ihtiyaç duyduğumuzda anlıyoruz. Bağışlanan her organ bir başka insanın hayatını kurtarır. Bağışlanan her organ filizlenen bir candır. Dünyanın her yerinde ve ülkemizde beyin ölümü gerçekleşen veya canlı donörlerden organ bağışı yapılmakta. Beyin ölümü gerçekleşen hastaların ailesinin yazılı izin alınarak, donörün duruma göre, Böbrek, Karaciğer, Kalp, Akciğer, Pankreas, İnce Bağırsak, Kalp Kapağı, Kornea, Kemik, Kemik iliği ve Deri organ ve dokuları nakledilmekte. Beyin ölümü durumu fonksiyonların geri dönüşümsüz olarak kaybolmasıdır, tıbben ölüm durumudur. Sağlığında hür iradesi ile organlarını bağışlayan insanların ölümü halinde, hukuki olarak yine ailesinin yazılı izni gerekmektedir.18 yaşını doldurmuş, akli dengesi yerinde olan herkes organ bağışı yapabilir. Organ bağışı yapmak isteyenler hastanemizdeki organ bağışı birimimizle irtibata geçebilir." dedi.

Yorumlar