TBMM personel alacak

TBMM, Ankara ve farklı illerde çalıştırmak üzere farklo kadrolara eleman alımı yapacak.

Google Haberlere Abone ol
TBMM personel alacak

SonHaberler | Haber Merkezi

Türkiye Büyük Millet Meclisi, (TBMM) Ankara ve farklı illerdeki personel ihtiyacını karşılamak için ilan yayımladı. 

Adaylar Ankara'nın yanı sıra farklı illerde görevlendirilecek. Şartlar arasında Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) girme şartı aranıyor. Adayların en az lise mezunu olması gerekiyor.

Memur adayları KPSS puanına göre ayrı bir sınava daha tabi tutulacak. Sınavdaki başarıya göre adayın yerleştimesi yapılacak. 

Alım Yapılacak Kadrolar

Türkiye Büyük Millet Meclisi iki ayrı ilan ile toplamda 214 personel alımı yapacak. İlk ilanda yapılacak alımdaki kadro ve sayıları ise şöyledir: 5 Alt Yazıcı, 2 Arşivci, 4 Ciltci, 2 Elektronik Dizgi Operatörü, 2 Fotoğrafçı, 4 Görsel Tasarımcı, 4 Kameraman, 15 Memur, 12 Ziyaretçi Kabul ve Yönlendirme Memuru, 1 Mimar, 2 Montajcı, 4 Muhabir, 1 Elektrik Mühendisi, 2 Elektronik Mühendisi, 1 İnşaat Mühendisi, 4 Ofsetçi, 3 Resim Seçici, 1 Sesçi, 15 Bilgisayar Teknikeri, 5 Bilgisayar Teknisyeni, 8 Elektrik-Elektronik Teknisyeni, 2 Sıhhi Tesisat Teknisyeni, 3 Sıhhi Tesisat Teknisyeni, 4 Usta (Boyacı), 4 Usta (Parkeci) ve 8 Yangın Söndürme Eri, 68 Koruma Memuru ve 6 Şoför olmak üzere toplamda 192 kişi alınacak.

TBMM tarafından açık kadrolara yerleştirilmek üzere yayınlana ikinci alım ilanında açık kadro sayısı ise 22 olarak belirlendi. TBMM bünyesine 22 kişilik Sözleşmeli Bilişim kadrosu ile, 1 Kıdemli Sistem Uzmanı, 1 E-posta Sistem Uzmanı, 7 Yazılım Geliştirme Uzmanı, 2  Portal Yazılım Geliştirme Uzmanı, İstanbul 1 Yazılım Geliştirme Uzmanı 2 Sistem Uzmanı, 2 Siber Güvenlik Uzmanı, 2 Kıdemli Network Uzmanı, 1 Veri Tabanı Uzmanı, 1 Yazılım Geliştirme Takım Lideri, 1 Yazılım Mimarı ve 1 Sistem ve Network Uzmanı (İstanbul) olmak üzere toplamda 22 sözleşmeli personel alınacak. 

Adaylarda Aranan Şartlar

TBMM'nin ihtiyaçları doğrultusunda yukarıda belirtilen kadrolara başvurmak isteyen adayların başvurularını yapabilmeleri için, 657 sayılı devlet memurlaru kanının 48. maddesindeki şartları taşımak, ÖSYM tarafından yapılmış olan KPSS'den en az 70 puan almış olmak zorundadır. Ayrıca adaylarda en az lise mezunu olmak şartı aranmaktadır.  

Lise mezunlarının KPSSP94, Önlisans mezunlarının KPSSP93 ve Lisans mezunlarının ise KPSSP3 puan türünden puana sahip olması gerekmektedir.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

TBMM'nin açtığı kadrolara başvurmak isteyen adaylar için ilk ilanın başvuru  tarihleri 16-30 Ekim, ikinci ilana ise 18-27 Ekim tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirmek durumundadır. Başvurular, https://www.turkiye.gov.tr/tbmm-baskanligi internet adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacak olup şahsen veya posta yolu ile yapılacak başvurular dikkate alınmayacak

Yorumlar