Sağlık Bakanlığı'na atanan adayların yapması gerekenler

KPSS 2017/5 yerleştirme sonuçları ile atanan adayların yapması gerekenler.

Google Haberlere Abone ol
Sağlık Bakanlığı'na atanan adayların yapması gerekenler

SonHaberler | Haber Merkezi

Sağlık Bakanlığı'nın ihtiyaçları doğrultusunda ÖSYM tarafından 7-13 Haziran 2017 tarihleri arasında toplam 12 bin 500 kadro ve pozisyon için tercihleri alınan KPSS 2017/5 yerleştirme sonuçları 22 Haziran 2017 tarihinde açıklandı. Sonuçlar dahilinde kamu kurumlarına atanan adaylar neler yapılması gerektiğini merak ediyor. Tüm merak edilenler haberimizde

Yerleştiğiniz Kurumun Duyurularını Takip Edin

Atanan adaylar atandığı kurumun resmi internet sitesindeki duyurular kısmını takip etmelidir. Kurumlar ataması yapılan adaylar için yapılması gerekenler hakkında bir  duyuru yayaımlayacaktır. Duyuru yayımlanmayan kurumlara atanan arkadaşlar ise Kurumların personel daire müdürlüklerine telefon yoluyla ulaşabilirler. Yine kurumların birim numaraları kurumun resmi internet sitesinde yer almaktadır. 

İstenilen belgeleri nasıl temin edeceksiniz?

Kurumlar genel olarak atanan adaylardan mal beyannamesi, işe giriş sözleşmesi , personel bilgi formu vb belgeler istemektedir. Bu formlar genellikle kurumun internet sitesinden yapılan duyuruda yer almaktadır. Bazı kurumlar yukarıda yazan belgelere ek olarak farklı belgeler talep edebilmektedir. 

İstenilen belgelere hangi tarih itibariyle sahip olunmalıdır?

ÖSYM KPSS 2017/5 tercih kılavuzunda yazdığı gibi istenilen belge, sertifika, bonservis vb gibi dökümanlara tercih tarihinin son günü olan itibariyle sahip olunması gerekiyor. Eğer istenilen belge ve sertifikalar kurum tarafından istenildiğinde kuruma sunulamazsa atama iptal edilebilmektedir.

GÜVENLİK SORUŞTURMASI NEDİR, HANGİ KURUMLAR YAPACAK

Güvenlik soruşturması 15 Temmuz darbe girişmi öncesi kilit kurumlar için geçerli olan ancak 15 Temmuz'dan sonra yayınlanan KHK ile tüm kurumlar için zorunlu hale getirilen adayların terör örgütleriyle bağlantısının olup olmadığı vb durumların araştırılmasıdır. Atanan adayların güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmaları üç kurum tarafından yapılıyor. O kurumlar: 

1-)Emniyet Genel Müdürlüğü

2-)Mahalli mülki İdare Amirlikleri(Valilik ve kaymakamlıklar)

3-)Milli İstihbarat Teşkilatı

Güvenlik soruşturması kaç gün sürer?

“Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Yönetmeliği“nin 12 nci maddesine göre, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılması isteminin yetkili kuruma ulaşmasından başlayarak arşiv araştırması sonuçları en geç 30 gün, güvenlik soruşturması sonuçları en geç 60 gün içinde neticelendirilmektedir . Ancak uygulamada bu süreler çok daha fazladır.

 Güvenlik Soruşturması Olumlu Olursa

Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu çıkan adaylar için kamu kurumunca atama onayı hazırlanacak ve yerleştirmesi yapılan adayın ataması yapılacaktır. Atamanın yapılmasının akabinde kamu kurumunca ilgiliye tebligat yapılacaktır. Bu tebligatın adayın eline ulaşmasının ardından, aday eğer aynı ildeki bir yere atanmış ise ertesi gün, başka bir yerdeki kadroya atanmış ise 15 gün içinde göreve başlaması gerekmektedir. 

Güvenlik Soruşturmasını Geçemeyenler Ne Olacak?

Güvenlik soruşturmasında memur olmasına engel bir durumun tespit edilmesi halinde aday memur olarak atanamayacak ve atanması iptal edilecek.

Atanan Aday Süresinde göreve başlamazsa ne olur?

İlk defa veya yeniden bir göreve atananlar, belge ile ispatı mümkün zorlayıcı bir sebep yokken yukarıda belirtilen süreler içinde görevlerine başlamadıklarında, atamaları iptal edilecek. Atamaları bu sebeple iptal edilenler 1 yıl süreyle Devlet memurluğuna giremeyecek. 

657 sayılı Devlet Memurları Kanunun "İşe başlamama halinde yapılacak işlem" başlıklı 63 üncü maddesinde "Bir göreve ilk defa veya yeniden atananlardan belge ile isbatı mümkün zorlayıcı sebepler olmaksızın 62 nci maddedeki süre içinde işe başlamayanların atanmaları iptal edilir ve bunlar 1 yıl süreyle Devlet memuru olarak istihdam edilemezler. Bunların belge ile isbatı mümkün zorlayıcı sebepler nedeniyle göreve başlamama hali iki ayı aştığı takdirde atama işlemi atamaya yetkili makamlarca iptal edilir.

Başka yerdeki bir göreve atananlardan 62 nci maddedeki süre içinde hareket ederek belli yol süresi sonunda yeni görevlerine başlamıyanlara, eski görevlerinden ayrılış ve yeni görevlerine başlayış tarihleri arasında aylık verilmemek şartı ile 10 günlük bir süre daha verilebilir. Belge ile isbatı mümkün zorlayıcı sebepler olmaksızın bu süre sonunda da yeni görevlerinde işe başlamıyanlar memuriyetten çekilmiş sayılırlar."hükmü yer almaktadır.

 

Yorumlar