Sağlık Bakanlığı personel alımı sonuçları ne zaman açıklanacak?

Sağlık Bakanlığı'nın personel başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağı binlerce aday tarafından merak ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Sağlık Bakanlığı personel alımı sonuçları ne zaman açıklanacak?

SonHaberler | Haber Merkezi

Sağlık Bakanlığı personel ihtiyacı doğrultusunda alım ilanına çıkmıştı. Başvurular 13 Haziran tarihinde sona erdi. Adayların en çok merak ettiği konu sonuçlarının açıklanacağı tarih. Peki tercih sonuçları ne zaman açıklanacak.

Sağlık Bakanlığı'nın ihtiyacı olan personel alımı için Öğrenci Seçme ve Yerleşmtirme (ÖSYM) üzerinden sağlık mezunlarına tercih robotu açılmıştı. Adaylar 13 Haziran'a kadar tercihlerini bitirdi. Tercih sonuçlarının ardından 12 bin 500 kişi Sağlık Bakanlığı'nda çalışmaya başlayacak. Tercih yapan adaylar sonuçların açıklanacağı tarihi dört gözle bekliyor.

Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Sağlık Bakanlığı veya ÖSYM tarafından personel alımı tercih sonuçlarıyla ilgili henüz bir duyuru yapılmadı.

Sonuçların Duyurulmasının Ardından Yapılması Gerekenler

Adaylar, sonuçların açıklanmasının ardından T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin internet sayfasından giriş yaparak sonuçları öğrenebileceklerdir. Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara posta yoluyla bilgilendirme yapılmayacaktır. Yerleşme bilgileri ÖSYM tarafından ilgili kurumlara elektronik ortamda verilecektir. Sözleşmeli olarak atanan adaylar doğrudan yerleştirildikleri kurumlara başvuracaklar, atanmak için hangi 4 evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini Sağlık Bakanlığı, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumunun internet sitelerinden öğrenebilecekler.

Yorumlar