Sağlık Bakanlığı 3 bin 890 personel alacak

Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu personel ihtiyacı doğrultusunda 3 bin 890 sözleşmeli personel alacak.

Google Haberlere Abone ol
Sağlık Bakanlığı 3 bin 890 personel alacak

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu ve Sağlık Bakanlığı'nın ihtiyaçları doğrultusunda taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeylerinde sözleşmeli sağlık personeli alınacak.

Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu taşra teşkilatı hizmet birimlerinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi kapsamında istihdam edilmek üzere ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeylerinde sözleşmeli sağlık personeli alınacaktır.

Ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeylerinde tercih yapılabilecek sözleşmeli sağlık personeli pozisyonlarının bulunduğu KPSS-2017/3 Tercih Kılavuzu, ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden yayınlanacaktır.

Tercih işlemlerini yapacak adaylar lisans düzeyindeki pozisyonlar için 2016-KPSS Lisans puanını, ön lisans ve ortaöğretim düzeyindeki pozisyonlar için 2016-KPSS Ortaöğretim - Ön Lisans sınav sonuçları kullanılacak.

Pozisyonlara başvuracak adaylar tercihlerini, 2 - 9 Mart 2017 tarihleri arasında tercih kılavuzunda belirtilen kurallara göre ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifrelerini girerek şahsen yapabilecek. Perfüzyonist pozisyonunda tercih yapmak isteyen adayların ise tercih işlemlerinden önce Devlet Personel Başkanlığı Kamu Personel İstihdamı Dairesi Başkanlığına şahsen başvuru yapmaları gerekiyor.

Yorumlar