Milyonlarca işsizin 'umutları'yla dalga geçtiler

Sosyal medya üzerinde milyonlarca işsiz vatandaşın umuduyla oynayan "yalan mesajlar" tepkiyle karşılandı.

Google Haberlere Abone ol
Milyonlarca işsizin 'umutları'yla dalga geçtiler

Sonhaberler.com | Haber Merkezi

KPSS ve benzeri sınavlarla ile devlet kurumlarında memur olma hayalini kuran milyonlarca vatandaşın hayalleriyle dalga geçtiler. Facebook üzerinde 300 binden fazla üyesi bulunan "KPSSFan" isimli bir sayfa, işsiz gariban insanların umutlarıyla alay eden bir paylaşımda bulundu. Paylaşımı gerçek sanan binlerce kişi büyük bir hevesle onu paylaştı ya da başvuru yapmak için arayışa başladı.

Sayfa üzerinden paylaşılan ve üzerinde "Tüm Türkiye geneli çekilişle 2000 personel alımı yapılacaktır. İş sahibi olmak istiyorsanız bu gönderiyi beğenip paylaşmanız yeterli olacaktır. Sonuçlar 28 Şubat 2018 tarihinde yayınlanacaktır" şeklinde bir metin bulunan gönderinin bilinçli bir şekilde hazırlandığı altındaki imzası bulunan isimlerden belli oluyor. Gönderinin altında "PTT Genel Müdürü" olarak, Sabahattin Ali; "İŞKUR Genel Müdürü" olarak ise Hüseyin Nihal Atsız ismi yazıyor. İki ünlü yazarın ismini gönderinin altına yazan şahıs ya da şahıslar bu şekilde milyonlarca memur adayının hayalleriyle dalga geçmiş oldu. 

Gönderiyi gören sayfanın üyelerinden bazıları durumu fark etmeyerek onu kendi sayflarında saf niyetleriyle paylaşarak bilmeden bu utanca ortak olurken; durumun farkına varanlar ise sert tepki gösterdi. 

İşte o iğrenç gönderi: 

Onlardan tepki gösterenlerden bazıları tepkilerini şöyle gösterdi: 

 ŞİKAYET ETMEK İSTEYENLER

Sayfayı şikayet etmek isteyenler aşağıdaki linki kullanabilirler. Linkte bulunan e-Posta adresine mail yoluyla sayfanın linkini göndererek şikayet edilebilir.

Link: https://www.egm.gov.tr/sayfalar/sibersuclarlamucadeledairebaskanligi.aspx

Yorumlar