MHP'den 'rehber öğretmenler yönetmeliği' açıklaması

Rehber öğretmenlerin okullardaki görevleriyle alakalı yönetmelik değişikliği tartışmaları devam ediyor. MHP, uzman görüşü alınmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol
MHP'den 'rehber öğretmenler yönetmeliği' açıklaması

Sonhaberler | Haber Merkezi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aydın Milletvekili Deniz Depboylu, “Yeni bir yönetmelik hazırlanacaksa bu çalışma psikolojik danışma ve rehberlik alanında uzman yetiştiren akademisyenlerin ve okullarda tecrübe kazanmış psikolojik danışma ve rehberlik mezunlarının katkısıyla düzenlenecek bir çalıştayda gerçekleştirilmelidir” dedi.

MHP’li Depboylu, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Depboylu, Milli Eğitim Bakanlığında rehber öğretmenlere ilişkin yeni bir yönetmelik hazırlandığına dikkat çekerek, rehber öğretmenlere idari görevlerin verildiğine işaret etti. Depboylu, “Yönetmelikle getirilecek yeni düzenlemelerde öğrencinin iyiliği, çalışmaların verimliliği mi yoksa rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmetlerinin anlamı ve amaçlarını henüz kavrayamamış olan kişilerin şikayeti sebebiyle rehber öğretmenlerin sahip olduğu imkanların ortadan kaldırılması mı hedeflenmektedir? Eğitimde çözülmesi gereken onca sorun varken, bu sorunların çözümünde öğretmen, öğrenci ve velilere en büyük desteği sağlayabilecek olan rehber öğretmenlerin verimliliğini olumsuz etkileyecek bir yönetmelik hazırlamak ne kadar mantıklıdır? Yeni bir yönetmelik hazırlanacaksa bu çalışma psikolojik danışma ve rehberlik alanında uzman yetiştiren akademisyenlerin ve okullarda tecrübe kazanmış psikolojik danışma ve rehberlik mezunlarının katkısıyla düzenlenecek bir çalıştayda gerçekleştirilmelidir” ifadesini kullandı.

Motorlu Taşıt Vergisine (MTV) ilişkin soruya Depboylu, “En çok vergi ödeyen bizim milletimiz. Bu konunun yeniden ele alınıp ağır vergilendirmenin daha mantıklı boyuta çekilmesi gerekir” değerlendirmesini yaptı.

Yorumlar