Memur öğretmenler 'öğretmenler gününe' öğrencisiz girmek istemiyor

Memur öğretmenler, Sosyal medyada #memuröğretmenlermağdur etiketi ve memuröğretmenler grubu ile seslerini duyurmaya çalışıyorlar.

Google Haberlere Abone ol
Memur öğretmenler 'öğretmenler gününe' öğrencisiz girmek istemiyor

Sonhaberler | Haber Merkezi

Kamuda memur olarak görev yapan ancak asıl meslekleri öğretmenlik olan kamu çalışanları mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesini istiyor. Memur öğretmenler, bir an önce öğrencilerine kavuşmak istiyor. İnternet üzerinden örgütlenen memur öğretmenler tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: Eğitim yazarlarının köşelerinde, bloglarında, sayfalarında dile getiriliyorlar. Mecliste soru önergesi oldular. Milli Eğitim Komisyon tutanaklarında yer aldılar.Ulusal-yerel yazılı basında, televizyon kanallarında konu oldular. Eğitim sendikalarının atama yönetmeliği taslaklarında yer aldılar. Ancak; KPSS ile kazandıkları öğretmenlik dışı kamu personeli görevlerini sürdürürken 31.08.2012 MEB Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği değişikliği ile mağdur olmuş kişilerin kadroları çalıştıkları il-ilçelerde MEB'e öğretmen unvanıyla aktarılıp mağduriyet 5.yılda hala bitirilmemiştir.

MEB'de KHK'ler ile on binlerce öğretmen meslekten ihraç edildi. MEB, tüm okullarda tam gün eğitim-öğretime geçmeye hazırlanıyor ki bu yeni öğretmen ihtiyacı demektir. On binlerce mevsimlik çalışanla ücretli öğretmenlik adı altında başka hiçbir meslek grubunda olmayan verimsiz bir sistem yıllardır sürdürülmektedir. Devlette öğretmenlik dışı memurluk kazanmak zorunda bırakılmış, öğretmenlik kriterlerine sahip KPSSli kamu personelinin gerçek işleri öğretmenliğe geçirilmeleri MEB için de akıllıca bir çözüm, eldeki güvenilir-verimli-masrafsız hazır kamu personeli memuröğretmenlerin eğitim-öğretim sistemimize kazandırılması Devletimiz için de çok yerinde bir karar olacaktır.

KPSS ile kazandıkları öğretmenlik dışı kamu personeli görevlerini sürdürürken 31.08.2012 MEB Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği değişikliği ile mağdur olmuş kişilerin kadroları çalıştıkları il-ilçelerde MEB'e öğretmen unvanıyla aktarılıp mağduriyet 5.yılda bitirilecek midir?

Öğretmen olduğu halde bu kamu personelinin VHKİ, bilgisayar işletmeni, şef, zabıt katibi, icra memuru, gümrük-muhafaza memuru, ambar memuru, gişe görevlisi, adliye çalışanı, infaz koruma memuru,itfaiyeci, şoför, kaloriferci, hizmetli, 399lu kamu personeli gibi mezuniyet dışı unvanlarda çalışmak zorunda kalmaları devletimiz için maalesef çok büyük yetişmiş beyin gücü israfı, verimsiz insan kaynakları planlamasıdır.

Kimdir bu memuröğretmenler?

1) Kamu personeli iken üniversitelerin ilgili bölümlerini bitirip öğretmenlik yapma hakkına sahip olmuş aday öğretmen olacak asil memurlar.
2) Memuriyet öncesi MEB Özel Öğretim Kurumlarında asil öğretmen olmuş ya da aday öğretmen durumundaki asil memurlar.
Bugüne kadar KPSS'siz, ÖABT'siz öğretmen alımları :
1)Memuröğretmenlerle aynı statüdeki öğretmenlik kriterlerini taşıyan şehit-gazi yakınları kaldırıldı denilen ” kurumlar arası geçişle” KPSS’siz, ÖABT’siz hizmet sürelerine bağlı olarak Kasım2016'da devlet öğretmenliğine kaydırılmıştır.
2) 01.09.2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 674 sayılı KHK ile devlet memuru da olmayan özel eğitim-öğretim kurumlarındaki 5000 öğretmen  KPSS'siz ÖABT'siz devlet öğretmenliği kadrolarına Ekim2016'da alınmıştır!
3) Dilekçelerine istinaden, KPSS ve ÖABT şartı olmadan “28 Şubat Mağduru” olarak adlandırılanlar memuriyetten MEB öğretmen kadrolarına tekrar geçirildi!
4)Engelliler için ÖABTsiz E-KPSS ile alım ve öğretmenliğe geçişler yapılmıştır.
5) KPSS ile atanmadıkları halde üniversitelerin araştırma-öğretim görevlileri MEB öğretmen kadrolarına KPSSsiz ÖABTsiz kurumlar arası geçiş yapabilmiştir.
6)KPSSsiz ve ÖABTsiz, milli sporcular MEBe öğretmen olarak alınmıştır.

Ziraat Mühendislerinden öğretmen yapılanlar hala MEB'de

Birçok il-ilçede yetersiz öğretmen ataması nedeniyle öğrencilerin karşısına, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın belirlediği öğretmenliğe kaynak teşkil etmeyen ilgisiz bölüm mezunları "ücretli öğretmen" adıyla çıkarılıyor.
Gelişim Psikolojisi, Öğrenme Psikolojisi, Ölçme ve Değerlendirme, Program Geliştirme, Öğretim Yöntem ve Teknikleri ve Rehberlik Eğitimleri Olmayan "Ücretli Öğretmenler" Var!
Edebiyat bölümü mezunu, Muhasebe-Vergi bölümü mezunu Matematik Öğretmeni yapılmış. Fonksiyonları anlatacak! Trigonometri öğretecek! Geometri soruları çözecek! Analitik Geometriden bahsedecek!
2 yıllık Muhasebe bölümünü bitirenler, Büro Yönetimi mezunları Sınıf Öğretmeni ve Okul Öncesi Öğretmeni yapılıyor.
Tapu Kadastro Bölümü ile Bankacılık bölümü mezunu  Okul Öncesi öğretmeni olarak atanmış durumda. 

Aşçılık, Bahçıvanlık, Kuaförlük ,Su Ürünleri, İşletme, Maliye, Turizm,... bölümü mezunları…”ÜCRETMEN” lakabıyla öğrencilerin karşısında! Nihayetinde...Eğitim-Öğretim sistemimizdeki verimsiz onbinlerce ücretli mevsimlik öğretmen uygulaması ve buna bağlı giderler,mali olanakların kısıtlılığı hesaplandığında özellikle Temmuz 2016'dan beri oluşmuş on binlerce öğretmen açığına, boş geçen derslere optimum ilacın adı olacaktır memuröğretmenler.

2018 Merkezi Bütçe Kanunu tasarısı ile personel alımının  en düşük düzeye ineceği öngörülürken MEB'in sıradaki uygulaması öğretmen olan ama farklı nedenlerle öğretmenlik ataması yapılmamış, devlette KPSS ile memurluk kazanmayı başarmış kamu personelini yani memuröğretmenleri daha verimli olacakları asıl işleri öğretmenliğe döndürmeye ilişkin olmalıdır.

DEVLETİMİZ İÇİN EN GÜVENİLİR-VERİMLİ-UYGUN ÇÖZÜM

"Öğretmen Olmaya Hak Kazanmış Kamu Personeli ile Memuriyet Öncesi MEB'e Bağlı Özel Okul ve Dershanelerde Öğretmenlik Yapmış Devlet Memurlarıdır"
Maaşı ödenen, MEB ve TalimTerbiye Kurumu kriterlerine göre de öğretmenlik yapma hakkı bulunan kamu personelinden isteyenlerin kadrolarının devlet dairelerinden devlet okullarına eğitim öğretim hizmetleri sınıfında öğretmen unvanıyla kurum-içi ve kurumlar-arası geçirilmesi (görevli oldukları il-ilçelerde aile birliği korunarak ) yapılabilir.

Başbakanlık, Maliye Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı ortak çalışma sergileyip 24 Kasımdan önce yeni bir mevzuat düzenlemesiyle bütçeye ek yük getirmeden öğretmen açığının bir kısmını daha, akılcı ve mantıklı bir hamleyle öğretmenlik yapma hakları bulunan, idari-iş deneyimi yüksek, devlet tecrübesi ve devlet terbiyesi yerinde, halkla ilişkiler yönünde yoğun kazanımlara sahip güvenilir, verimli, sicilleri temiz kamu personeliyle yani memuröğretmenler ile kapatabilir.

Zaten öğretmenlik dışı memur kadrolarını, yaşamlarını biraz olsun güvenceye alabilmek için yüzbinlerce aday arasından KPSS ile kazanmak zorunda bırakılan kamu personelinin görevli olmaları gereken yerleri; okulların kara tahta, akıllı tahta başlarında çalışacakları yapmak istedikleri gönüllerindeki gerçek mesleğin ait olduğu MEB'in devlet okullarındaki eğitim öğretim hizmetleri sınıfındaki öğretmen kadrolarıdır!

Yorumlar

memur öğretmen kimler kimler sınavsız olarak MEB'e öğretmen olarak atanmışlarken KPSS ile devlet memuru olmuş (Üstelik MEB kadrolarına) memur öğretmenlerin asıl mesleklerine geçmemesi için her türlü engel çıkarılıyor.
salih 2003 mezunuyum. 16 yıldır asıl mesleğim olan öğretmenlik hayaliyle yanıp tutuşuyorum.
Asya Milli Eğitim Bakanlığı hiç sesimizi duymuyor. Bizleri çok mu yığın olarak görüyorlar...
Mehtap Biz Memur Öğretmenler 5 Yıldır Öğrencilerimize kavuşmayı bekliyoruz, sesimizi duyurduğunuz için çok teşekkürler
Memur Öğretmen Şehit ve gazi yakınları, dershane öğretmenleri, engelli memurlar öğretmenliğe geçerlerken kpss ile atanmış memur öğretmenlerin asıl mesleklerine aktarılmaması ne kadar vahim bir durumdur!!!