Memur maaş zammında uzlaşma sağlandı

Son Dakika Gelişmesi: Hükümet ile memur arasında kıran kırana süren pazarlıklar uzlaşmayla sonuçlandı. Buna göre memurlar 2018'de yüzde 7,5; bir sonraki yıl için ise yüzde 9 oranında zam alacak. Hükümetin teklifi iki kez memurlar tarafından reddedilmişti.

Google Haberlere Abone ol
Memur maaş zammında uzlaşma sağlandı

Sonhaberler | Haber Merkezi

Yaklaşık 5 milyon memurun Ankara'dan beklediği son dakika haberi geldi. Günlerdir devam eden hükümet ile memur arasında zam pazarlığı hakem heyetine gitmeden sonuçlandı. Hükümetin zam tekliflerini iki kez üst üste reddeden memur sendikaları, üçüncü teklifi kabul etti. Buna göre, 2018 ve 2019 yıllarını kapsayan 4. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri’nde 2018 yılı ilk 6 ay için yüzde 4, ikinci 6 ay için yüzde 3 buçuk; 2019 yılı ilk 6 ay için yüzde 4, ikinci 6 ay için yüzde 5 oranında zam yapılması hususunda anlaşmaya varıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, 2018 ve 2019 yıllarını kapsayan 4. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri kapsamında Kamu İşveren Heyeti ve Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti arasında yapılan müzakerelerde mutabakatın sağlandığı bildirildi.

Buna göre; 2018 yılı ilk 6 ay için yüzde 4, ikinci 6 ay için yüzde 3 buçuk, 2019 yılı ilk 6 ay için yüzde 4, ikinci 6 ay için yüzde 5 oranında zam yapılması hususunda anlaşmaya varıldı. Ayrıca 6 aylık dönemler halinde gerçekleşen enflasyon oranının öngörülen artış oranını aşması halinde enflasyon farkının da ödeneceği ifade edildi.

Anlaşmaya ilişkin imza töreni bugün saat 11.00’de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Reşat Moralı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek. 

MEMUR TEMSİLCİLERİ İLK İKİ TEKLİFİ KABUL ETMEMİŞTİ

Hükümeti ile memur arasındaki zam pazarlığında memur temsilcileri ilk iki teklifi kabul etmemişti. Hükümetin ilk teklifi ilk yıl için 3+3 zam teklifi memur temsilcileri tarafından anında reddedilmişti. İkinci teklif ise ilk yıl için 3,5+3,5 oldu. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, hükümetin sunduğu 3,5+3,5 2018 yılı zam oranı teklifi ile 4+5 2019 yılı zam oranlarını kendi arkadaşları arasında değerlendirdiklerini söyledi. Yalçın, hükümetin zam teklifinin imzaya uygun olmadığını belirterek ikinci teklifi de kabul etmemişti. 

Yalçın, hükümetten yeni adımlar beklediğini belirterek, 4-5 puan daha ek beklediklerini ifade etmişti. Yalçın, memur olarak hakeme gitmek istemediklerini, amaçlarının üzüm yemek olduğunu, bağcı dövmek olmadığını, aksi halde imza atmayacaklarını kaydetmişti.  

Yorumlar

alipasa kahraman Oh cok sukur artik karnimizda doydu darisi karni doymayanlarin basina