KPSS tercih başvuruları başladı

KPSS Sağlık Bakanlığı personel tercih başvuruları 2 Mart itibariyle başladı. ÖSYM, KPSS tercihi yapacak olan adaylar için uyarılarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
KPSS tercih başvuruları başladı

KPSS tercih başvuruları başladı. ÖSYM’nin sitesinde yayınlanan tercih kılavuzu ile Sağlık Bakanlığına personel alımı yapılacak. 2 Mart’ta başlayan KPSS tercihleri 9 Mart’ta sona erecek. Adaylar tercihlerini internet yoluyla ÖSYM’ye gönderecekler. KPSS başvurusu yapacak olan adaylar lisans, önlisans, ortaöğretim 2016 sınavından puan almaları gerekmektedir. 

TERCİH ÜCRETİ HANGİ BANKAYA YATIRILACAK

KPSS tercihleri 2-9 Mart tarihleri arasında yapılacak. ÖSYM kendi internet sitesinden yaptığı açıklamada 15 TL olan tercih ücretinin Akbank, Kuveyt Türk, Türk Ekonomi Bankası, Halkbank ve Ziraat Bankasından yapılacağını belirtti.

KPSS TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

KPSS tercihlerini yapacak olan adaylar internet üzerinden TC kimlik numara ve şifreleriyle giriş yapacaklar. Adaylar tercih yaparken kurallara dikkat etmeli. Lisans mezunu, önlisans tablosundan başvuru yapamaz. Veya da Ortaöğretim mezunu, lisans tablosundan başvuru yapamaz. Yaparsa, başvuruları geçerli olmayacaktır.

Yorumlar