Kamudan ihraç edilen mağdurlar için Bekir Bozdağ’dan iyi haber

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ meslekten ihraç edilenler arasında yer alan suçsuz mağdurlar için OHAL komisyonunun bu hafta kurulması için talimat aldıklarını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Kamudan ihraç edilen mağdurlar için Bekir Bozdağ’dan iyi haber

15 Temmuz darbe girişiminden sonra kamuda başlatılan FETÖ soruşturmalarında 95 bine yakın kamu personeli meslekten ihraç edildi. Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından yapılan son açıklamada 94867 kamu çalışanının meslekten atıldığı, 18331 kişinin ise göreve iade edildiği belirtilmişti. OHAL döneminde çıkartılan Kanun Hükmünde Kararnameler ile meslekten ihraç edilenler arasında suçsuzların olduğu, yaş ile kurunun ayrılması gerektiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere yetkililer tarafından dile getirilmişti.

FETÖ’NÜN TALİMATLARI

Terör örgütü FETÖ/PDY üyelerine yönelik yürütülen soruşturmalarda örgütün üst düzey yöneticileri tarafından verilen talimatlarda örgüt üyelerinin komşularına ait Wi-Fi hattı kullanmaları, ByLock yüklü telefonları piyasaya ucuz olarak sunmaları, başkalarına ait GSM hatlarını kullanmaları hazırlanan iddianamelerde yer aldı.

OHAL KOMİSYONU BU HAFTA KURULABİLİR

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından yapılan açıklamada olağanüstü hal sürecinde yapılan işlemlerde oluşan mağduriyetlerin incelenmesine yönelik OHAL komisyonun kurulma çalışmalarının bu hafta tamamlanacağı belirtildi. Bozdağ, OHAL inceleme komisyonun kurulması için talimatın Başbakan Binali Yıldırım’dan geldiğini vurgularken, kurulacak OHAL komisyonuna seçilecek 7 üyeden üçünün de Başbakanlık tarafından seçileceğini açıkladı. OHAL komisyonunun 7 kişiden oluşacağını ifade eden Adalet Bakanı Bozdağ, 7 kişiden oluşacak komisyonun bağımsız ve etki altında kalmayacak bir komisyon olduğuna dikkat çekti. Komisyon üyelerinin sağlıklı ve rahat çalışabilmesi adına da komisyon üyelerine gerekli teminatların verileceğini belirten Bozdağ komisyonun çalışma esasları arasında diğer kurumlardan belge ve evrak talebinin de yer aldığını açıkladı.

KARARLAR İCRAİ NİTELİKTE OLACAK

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ OHAL komisyonu tarafından verilecek kararların icrai nitelikte olacağını belirtirken, komisyon tarafından suçsuz bulunan kamu personellerinin görevlerine döneceklerini açıkladı. Komisyona başvuru yapan ve komisyon tarafından olumsuz cevap alan kişilerinde yargı yoluna başvurabileceklerine değinen Adalet Bakanı Bozdağ, AYM, AİHM dahil olmak üzere tüm hukuki yolların açık olduğunu vurguladı. OHAL komisyonun yapacağı tüm işlemlerin, alacağı kararların yargı denetimine tabii olmasının önemli olduğunu işaret eden Bozdağ, komisyonun kurulması için gereken çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Kaynak: http://www.ogretmenlericin.com/

Yorumlar

Suçsuzum Suçsuzum, okul müdürünün baskısı ile 2 ay sendikaya üye oldum ihraç edildim! Ne olur yetkililer görün halimi