Kadroya geçiş sınavı konuları

Kamuya geçiş için başvuru süreci tamamlanan taşeronlar için sınav heyecanı başladı. Peki taşeronların sorumlu olacağı konular neler? Sınav nasıl gerçekleşecek?

Google Haberlere Abone ol
Kadroya geçiş sınavı konuları

Kadroya geçiş için başvuru süreci tamalanan taşeronları sınav heyecanı sardı. Taşerınların kadroya geçiş sınavı hangi konulardan oluşuyor? İşte taşeron sınavı ile ilgili merak ettikleriniz..

2018 yılında taşerondan kadroya geçiş için başvuran taşeron işçiler sınava tabi tutulacak. 450 bin kamu çalışanının gireceği taşeron sınavı nasıl olacak? Taşeron işçilere hangi soru sorulacak sınav KPSS gibi mi olacak? Geçtiğimiz günlerde taşeron sınavı için başvuru yapan binlerce aday şimdide gözünü sınav ile ilgili detaylar çevirdi. Peki taşeron sınavında hangi konular yer alacak? İşte 2018 taşeron sınavı ile ilgili tüm merak edilenler...

EN AZ 50 PUAN ŞART

Kadroya geçişin önemli aşamalarından olan yazılı sınav, sınav kurulu tarafından 100 puan üzerinden değerlendirilecek, en az 50 puan alanlar başarılı sayılacak ve en geç 2 Nisan'a kadar kadroya geçirilecek. Düzenlemenin kapsadığı taşeron işçilerin, yarın mesai bitimine kadar çalıştıkları işyerlerinin ilgili birimlerine başvuru formu ve dilekçeyle müracaat etmesi gerekecek. Şartları karşılamalarına rağmen söz konusu süre içerisinde başvurmayanların kadroya geçiş hakları yanacak.

TAŞERON KADRO SINAVI NE ZAMAN?

Taşeronların geçiş süreci 2 Ocak 2018’den itibaren başladı ve 90 gün içinde sonuçlandırılacak. Sınavlar 3 ile 22 Mart arasında gerçekleştirilecek.

"Yaptığı işle alakalı bir sınava mı girilecek?" sorusu üzerine Sarıeroğlu, "Yaptıkları işle alakalı olacak. Bunun detaylarını, Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı ile oluşturacağız." bilgisini verdi.

Emekli olanlar dışında 450 bin kişi sınav olacak, hepsini inşallah kadrolu işçi olarak 4 (D) statüsündeki istihdamını sağlayacağız. Sınavı mevcut düzenleme gereği koyduk, eleme amaçlı değil, yaptıkları işle ilgili olacak.

SINAVLAR EĞİTİM NİTELİĞİNE GÖRE YAPILACAK

Kadroya geçişler öncesi yapılacak sınavlar ise, yalnızca yazılı, yalnızca sözlü, yalnızca uygulamalı olabileceği gibi yazılı ve sözlü, sözlü ve uygulamalı olarak da yapılabilecek. Sınavla ilgili süreçleri yürütmek için sınav komisyonları kurulacak. Sınavda başarılı sayılmak için en az elli puan almak şart olacak. Sınavlar çalışanların eğitim durumuna göre sözlü olarak da yapılabilecek.

Yorumlar