Kadınlar Polis Özel Harekât'ta daha çok kontenjan istiyor

19. Dönem Polis Özel Harekat alımlarında uygulanan yaş ve cinsiyet sınırlamasının genişletilmesi isteniyor.

Google Haberlere Abone ol
Kadınlar Polis Özel Harekât'ta daha çok kontenjan istiyor

Sonhaberler | Haber Merkezi 

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan Polis Özel Harekat alımlarında uygulanan yaş cinsiyet sınırlaması, mesleğe katılmak isteyenlerin tepkisini çekiyor. 285 bin kişinin başvuru yaparak tarihi bir rekor kırdığı PÖH 19. Dönem alımlarında daha önce KPSS ve askerlik şartı konmuştu, yoğun itirazlar sonucunda bu iki şart kalkmıştı. Şimdi ise yaş sınırlaması ve cinsiyet kotasına itirazlar var. 

Polis Özel Harekat'a katılmak isteyen binlerce kişi yaş ve cinsiyet konusunun bir kez daha düşünülmesini isteyerek imza kampanyası başlattı. Kampanyayı başlatanlar, yaş sınırının biraz daha yukarı çekilmesini, kadın adaylara ise daha fazla kontenjan ayrılmasını istiyor.

Change.org'da başlatılan imza kampanyasına şu ana kadar çok sayıda kişi katıldı. İmza kampanyasının yetkililerin dikkatini çekeceğini düşünen başvurucular, konunun bir an önce çözülmesini bekliyor. 

19.dönem Polis Özel Harekat PÖH fiziki mülakat sonuçları merak ediliyor. 10 bin Polis Özel Harekat (PÖH) adayının fiziki ve sağlık testleri devam ediyor.

Öte yandan 19. Dönem PÖH sınavları tamamlandı, adaylar şu an sonuçların açıklanmasını bekliyor.  

Yorumlar