Yazı işleri müdürlerine zorunlu atama

Adalet Bakanlığı Memur Sınav, memurla ilgili yapılan değişiklikle yazı işleri ve idari işler müdürleri zorunlu atamaya tabi oldu

Google Haberlere Abone ol
Yazı işleri müdürlerine zorunlu atama
Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle yazı işleri ve idari işler müdürleri zorunlu atamaya tabi personel kabul edildi.

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğe göre, naklen atama esaslarını düzenleyen 22. maddeye ek yapıldı.

Buna göre, yazı işleri ve idari işler müdürleri ile mahalli bilgi işlem ve mahalli adli sicildeki şube müdürleri de zorunlu atamaya tabi oldu.

Görevde yükselme suretiyle yazı işleri ve idari işler müdürlüğü sınavını kazananlar, başarı sıralaması ve tercihlerine göre, ilan edilen boş kadro sayısını geçmeyecek şekilde, kadro ve ihtiyaç durumu dikkate alınarak atanacak. İlan edilen kadroların bu şekilde doldurulamaması halinde boş kalan kadrolara kura ile atama yapılacak.

Atama öncesi veya sonrası herhangi bir nedenle görevi kabul etmekten vazgeçenlerin aynı sınava dayalı olarak atamaları yapılamayacak.

Yazı işleri ve idari işler müdürlerinin atama ve nakil yerleri, adli yargı bakımından Hakimler ve Cumhuriyet Savcıları Hakkında Uygulanacak Atama ve Nakil Yönetmeliğinde belirtilen 5 bölgeye, idari yargı bakımından İdari Yargı Hakim ve Savcıları Hakkında Uygulanacak Atama Yönetmeliğinde belirtilen 3 bölgeye ayrılacak.

Bu personelin hizmet süresi, 5 ve 4'ncü bölgelerde en az 2, 3'ncü bölgede en az 3, 2'nci bölgede en az 4, 1'nci bölgede en az 5 yıl olacak.

Yazı işleri ve idari işler müdürleri için nakil kararnamesi kadro ve ihtiyaç durumuna göre yılda bir defa çıkarılacak.

Yönetmelik hükmünün yürürlüğe girmesiyle, görevde olan yazı işleri ve idari işler müdürlerinden bu unvanlarda iki yıldan az hizmet süresi bulunanlar iki yılını tamamlamaları halinde 3, 4 veya 5'nci bölgeye atanacak.

İki yıldan fazla beş yıldan az hizmet süresi bulunanların 2 veya 3'ncü bölgeye, beş yıldan fazla dokuz yıldan az hizmet süresi bulunanların 1 veya 2'nci bölgeye, dokuz yıldan fazla hizmet süresi bulunanların 1'nci bölgeye, 1'nci bölgede bulunanların ise başka 1'nci bölgeye ataması yapılacak.

Mazeret kapsamında ataması yapılanlar, mazeretlerinin herhangi bir nedenle ortadan kalkması durumunda kadro, ihtiyaç ve hizmet süreleri dikkate alınarak uygun bir hizmet bölgesine atanabilecek.

Kadro, iş ve ihtiyaç durumunun gerektirdiği hallerde, bulundukları yerde iki yılını dolduranlar durumlarına uygun hizmet bölgelerine atanabilecek.

Yargı kolu değişikliğine ilişkin atamalar ancak hizmet gereği veya mazerete dayalı hallerde yapılabilecek.

Bu personel daha sonra yapılacak nakil kararnamelerinde bulundukları bölgelerin hizmet sürelerine tabi olacak.

Yorumlar