Sağlık Bakanlığı 20 bin personel alacak

Sağlık Bakanlığı yıl sonunu kadar 20 bin yeni personel alımı gerçekleştirecek

Google Haberlere Abone ol
Sağlık Bakanlığı 20 bin personel alacak
Sağlık Bakanlığı bu yılın sonuna kadar bir kısmı sözleşmeli olmak üzere 20 bine yeni personel alımı gerçekleştirecek. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Eylül ayına yetiştiremeyebiliriz ama bu sene sonuna kadar 20 bine yakın sağlık personelini inşallah göreve başlatacağız. Bunların önemli bir bölümü bizim 4924 sözleşmelisi dediğimiz, sözleşmeliler olacak." dedi.

Sağlık Bakanı Akdağ, sözleşmeli sağlık personeli alımının ne zaman yapılacağına ilişkin soru üzerine de "Eylül ayına yetiştiremeyebiliriz ama bu sene sonuna kadar 20 bine yakın sağlık personelini inşallah göreve başlatacağız. Bunların önemli bir bölümü bizim 4924 sözleşmelisi dediğimiz sözleşmeliler olacak." dedi.

Bunun avantajlı bir kadro olduğunu vurgulayan Bakan Akdağ, "Özellikle Türkiye'nin beşinci ve altıncı bölgelerindeki il ve ilçelerinde daha yüksek ücretle hekim ve sağlık çalışanı istihdam etme imkanını veriyor bize. Burada kadrolarımız dolmuştu tamamen, yeni 11 bin kadro aldık. Bunun önemli bir bölümünü bu sene inşallah kullanacağız. 20 bine yakın da personel istihdam edeceğiz." diye konuştu.

Akdağ, bundan çok daha fazla ihtiyaçlarının bulunduğunu ancak Maliye Bakanlığının bütçesinin sınırlı olduğunu ifade ederek, "Ciddi bir mücadele veriyoruz. Azami sayıyı alarak Bakanlığa gelmek istiyorum. Doğrusu buna hem bizim hem de vatandaşımızın hakkı var. Özellikle hemşire ve doktor sayısında OECD ülkeleriyle kıyasladığımızda nüfusa göre çok çok gerideyiz." değerlendirmesinde bulundu.

Maliye Bakanlığı ile sıkı bir pazarlık yürüterek daha çok kadro almaya çalışacağını yineleyen Akdağ, ne kadar çok sağlık çalışanına istihdam imkanı sağlarsa kendisinin o kadar mutlu olacağına değindi.

Yorumlar