Memurun kariyeri vatandaşın memnuniyetine bağlı

Memur kanununda yapılması planlanan yeni düzenlemeye göre, vatandaşın memuniyet düzeyine göre memura not verilecek.

Google Haberlere Abone ol
Memurun kariyeri vatandaşın memnuniyetine bağlı
Memurlar için artık not sistemi devreye giriyor. Kamu Personelinin Başarılarının Değerlendirilmesine İlişkin Yönetmelik Taslağı adı verilen çalışma ile memurların performansı ölçülecek. Sabah'ın haberine göre yeni sistemin şifreleri ise adalet, saydamlık ve alenilik kelimelerinde gizli. Yöneticiler de dahil tüm memurlar performans değerlendirmesine girecek. Memurların değerlendirmesini ise en yakın çalışma arkadaşı, amiri ve hizmetlerden yararlanan vatandaşyapacak.

Memurlar değerlendirilirken şu kriterler dikkate alınacak: Katılımcılık, uzlaşma, ölçülebilirlik, işlevsellik ve çok yönlülük. Memurlar vatandaşın haricinde en yakın çalıştığı amirleri tarafından da değerlendirilecek. Memurlar, iş bilgisi ve kalitesi, iletişim ve işbirliği ölçütü, görev bilinci ve iş alışkanlıkları ölçütü, disiplin ve kurallara uyma ölçütü, gelişime açıklık ölçütü altında yer alan sorularla değerlendirilecek. 4 aşamalı başarı düzeyi kullanacak: A düzeyi (90-100), B düzeyi (76-89), C düzeyi (60-75), D düzeyi (0-59) puan. 0-59 puan alan memur 'başarısız' sayılacak

ELEKTRONİK NOT VERİLECEK

Vatandaşlar kendisine sunulan hizmetlere elektronik ortamda not verecek. Vatandaşa sorulacak bazı sorular şöyle: 3 Aldığınız hizmet beklentilerinizi ne ölçüde karşıladı? 3 Hizmetin kalitesinden memnun kaldınız mı? 3 Hizmeti beklediğiniz miktarda alabildiniz mi? 3 Kamu görevlilerinin ilgi, yardımseverlik ve nezaketi yeterli mi? Vatandaş cevap verirken, "Hiç memnum değilim", "Memnun değilim", "Memnunum ve "Çok memnunum" şeklindeki seçeneklerden birini kullanacak.

İTİRAZ HAKKI BULUNUYOR

Memurlar aldıkları başarı puanlarına karşı bir üst amire itiraz edebilecek. Bir üst amirin itirazı reddetmesi durumunda başarı puanı kesinleşecek. Üst amir itirazı kabul ederse, notu veren amirden yeniden değerlendirme yapmasını isteyecek. Bu durumda amirin vereceği karar nihai karar olacak.

Yorumlar

hakkaniyet Devletimiz memur zihniyetinden cok cekmistir.. memur kesiminin hep vicdanli oldugunu düsünmek mümkün degildir. Cay,kahve,umursamazlik,adamsendecilik,bastan sagma, kaba davranma vs. Bunlarin hepsi biliniyor. Memurdur devleti vezir de yapan rezilde... Malesef bana cogunlukla berbat olanlar ras geldi. Devlete isim düsmesini hic istemiyenlerdenim. Memuru denetlemek icin ne yapilsa azdir. CHP memuru "sevgili kullarim" görmekten acilan vazgecmeli... Yoksa halk onlardan coktan vaz gececek...