KESK'ten terör şüphelisi öğretmenlere destek

KESK Genel Başkanı Özgen, PKK terör örgütüne üyelikleri ya da bağlantıları şüphesiyle açığa alınan öğretmenlere destek verdi

Google Haberlere Abone ol
KESK'ten terör şüphelisi öğretmenlere destek
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı Lami Özgen, "Gözaltına alınan, tutuklanan bütün arkadaşlarımıza yönelik isnat edilen fiiller son dört yılın eylem ve etkinlikleridir. O eylem ve etkinlikler bizim kendi kurullarımızda aldığımız eylem ve etkinliklerdir." dedi.

Kayapınar Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Özgen, gözaltına alınan ve tutuklanan arkadaşlarının durumu hakkında Valilik ile görüşmek için Diyarbakır'da olduklarını söyledi.

Özgen, şimdiye kadar yaptıkları her türlü sendikal eylem, emek, demokrasi, barış, temel hak ve özgürlükler ile ilgili taleplerinin suç olmadığını savundu.

Ağır bedeller ödediklerini iddia eden Özgen, şöyle konuştu: "Gözaltına alınan, tutuklanan bütün arkadaşlarımıza yönelik isnat edilen fiiller son dört yılın eylem ve etkinlikleridir. O eylem ve etkinlikler bizim kendi kurullarımızda aldığımız eylem ve etkinliklerdir. Biz her yerde sendikal eylem ve etkinliklerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Dün Türkiye kamuoyuna ifade ettiğimiz bir dizi eylem ve etkinliklerimiz vardır. Yerellerde ve merkezi olarak. Merkezi Ankara'da bir eylemimiz olacak ve tüm demokrasi güçleri buna destek sunacaklar. Bütün yönelimlere rağmen kendi öz gücümüze dayanarak örgütsel bütünlüğümüz ve bütün iş kollarımız üzerinden alan mücadelemizi sürdürme konusunda zerre kadar imtina etmeyeceğimizi ifade ediyorum."

Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca ise demokratik eğitimi savundukları için ilk hedefin kendileri olduğunu öne sürdü.

Karaca, "Eğitim Sen olarak hiçbir arkadaşımızın özellikle görevden çıkarılan arkadaşımızı maddi ve hukuki olarak yalnız bırakmayacağımızın sözünü vermiştik. Gerekeni bugünlerde yapıyoruz. Davalar açtırıyoruz, maddi olarak da ödemeleri başlatıyoruz." diye konuştu.

Yorumlar