150 bin memurun kadrosu tehlikede

Ankara Bölge İdare Mahkemesi’nin 2010 KPSS’de, soruların sızdırıldığı ve sınavda hile yapıldığı gerekçeleri ile Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerini iptal etmesi bekleniyor. İptal durumunda, mahkemenin bu sınav sonucuna göre atanan 150 bin memurla ilgili kararı kurumlara bırakması bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol
150 bin memurun kadrosu tehlikede

 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü 2010 yılındaki Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) soruşturmasında gözler Ankara Bölge İdare Mahkemesi’nin vereceği kararda.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, sınava girenlerin açtığı davanın esasını etkileyecek delil, belge ve itirafları iki ay önce İdare Mahkemesi’ne gönderdi. Bu belgeler arasında 60 soruluk Genel Yetenek bölümünün 55 ve 60 soruluk Genel Kültür bölümünün 48 sorusunun sınavdan önce sızdırıldığına ilişkin tespitler de var. Bölge İdare Mahkemesi, bu delillere bakarak Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin iptaliyle ilgili karar verecek.

MAHKEME ‘İPTAL’E BAKACAK

Karar gazetesinden Kenan Butakın haberine göre, İdare Mahkemesi’nin sınavdan yaklaşık 6 yıl sonra iptal kararı vermesi halinde, Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerine giren 800 bin adaydan sınav sonucuna göre devlet kadrolarına atanan ancak kopya çekmeyenler için farklı bir çözüm geliştirilecek. Buna göre, mahkeme iptal kararı everecek ancak merkezi yerleştirme, A Grubu alımlar, kurumsal kadrolu alımlar ve kurumsal sözleşmeli alımlarla atanan yaklaşık 150 bin kişinin memuriyetleri iptal edilmeyecek.

SON KARAR KURUMLARA BIRAKILACAK

Mahkemenin söz konusu testleri iptal edebileceği kaydedilirken, memuriyetlerin düşürülmesinde son kararı kurumlara bırakacak. Kurumların ise 2010 KPSS sonucu ile atanan çalışanlarıyla ilgili soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan bilgi isteyeceği belirtildi. Savcılığın bu kişilerin şüpheli olup olmadığı ve sınavlarının şaibeli olup olmadığına yönelik bilgileri bu kurumlara ileteceği, kurumların da verilen bilgilere göre bu kişilerin memuriyetlerinin düşürülüp düşürülmeyeceği hakkında karar vereceği ifade edildi.

Yorumlar