Bayburt’ta ‘ICADET 2017’ sempozyumu düzenlendi

2. Uluslararası Mühendislikte Yeni Teknolojiler sempozyumu, Bayburt Üniversitesi Bâberti Külliyesi, Eğitim Fakültesi konferans salonunda düzenlendi.Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun konuşmasında, “Ev sahipliği yapmaktan...

Google Haberlere Abone ol
Bayburt’ta ‘ICADET 2017’ sempozyumu düzenlendi

2. Uluslararası Mühendislikte Yeni Teknolojiler sempozyumu, Bayburt Üniversitesi Bâberti Külliyesi, Eğitim Fakültesi konferans salonunda düzenlendi.

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun konuşmasında, “Ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluluk duyuyorum ama bir rektör olarak sizlerden bir beklentimiz var, mühendislerimiz detaylı bilgiler üretiyorlar fakat üretilen bilginin sanayi sektörüne ulaşmasında bir kopukluk var. Bu kopukluğun giderilmesi anlamında sanayicilerimiz bizlerden akademik katkı bekliyorlar. Son çıkartılan KHK’da Bilim Sanayi Bakanımız üniversitenin sanayiye girmesi konusunda karşılaşılan problemleri çözdüklerini söylediler. Sizden ricam teknolojinin yerelde ve ulusalda sanayi ile buluşması bağlamında karşılaşabileceğiniz engelleri bizlerle paylaşmanızdır. Çözüm noktasında bize maille ulaşabilirsiniz” dedi.

Rektör Coşkun’un ardından Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş’de bir konuşma yaptı.

Son olarak Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan konuşmasında, mühendisliğin insanlık tarihi kadar eski bir meslek olduğuna değinerek mühendisliğin önemini ve çalışmalarından bahsetti. Eski eserlerin bin yıl geçmesine rağmen hala hayranlıkla izlendiğini söyledi.

Sempozyuma yurt içi ve yurt dışı olmak üzere 86 farklı kurumdan toplam 586 katılımcı yer alıyor.

Yorumlar