Yeni Şafak'tan ayrılan Müfid Yüksel'den ilk açıklama

Yeni Şafak gazetesinin yazılarına son verdiği Müfid Yüksel, gazete yönetiminin şu ana kadar biri siyasi içerikli olmak üzere iki yazısının yayınlamadığını, son yazısını da, siyasi içerikli olmadığı halde, yine kendi kararlarıyla yayınlamadıklarını, üstüne bir mesajla da yollarının ayrıldığını kendisine bildirdiklerini söyledi. Yüksel, gazete yönetimiyle herhangi bir problem yaşamadıklarını, belirterek "Operasyon yiyen bir adam olmak istemem!” dedi.

Google Haberlere Abone ol
Yeni Şafak'tan ayrılan Müfid Yüksel'den ilk açıklama

Sonhaberler | Haber Merkezi

Yeni Şafak gazetesinde yaklaşık 5 yıldır her hafta düzenli bir şekilde köşe yazısı yazan Müfid Yüksel, gazetenin yazılarına son vermesinden sonra ilk kez konuştu. Medyabey.com isimli siteye konuşan Yüksel, gazete yönetimine şahsi bir kırgınlığının olmadığını söylese de  duyduğu memnuniyetsizliği net ifadelerle paylaştı. İşte, Müfid Yüksel’in Medyabey‘e yaptığı açıklamalar:

-Yazılarınıza son verildiğini sosyal medyada yaptığınız açıklamadan öğrendik. Acaba neden yazılarınıza son verildi?

MÜFİD YÜKSEL: Daha önce bir yazımı yayınlamamışlardı. Bir de son yazım yayınlanmadı.

-O zaman bazı yayınladığınız yazılardan dolayı gazete yönetiminin duyduğu rahatsızlık buna neden oldu diyebilir miyiz?

MÜFİD YÜKSEL: Yok, hayır. Son yazımda siyasi bir yönü yoktu. Bir kaç ay önce yayınlanmayan siyasi bir yazım vardı ben onu es geçtim. Siyasi içerikli sadece bir yazım yayınlanmadı. Bu son yazım da siyasi içerikli değildi.

-Biliyorsunuz Yaşar Taşkın Koç da bugün yaptığı açıklamayla artık Yenişafak’ta yazmayacağını ifade etti. İki yazarın da yazılarına son verilmesi ilginç geldi.

-MÜFİD YÜKSEL: Bu durumun AK Parti’nin MHP ile yaptığı ittifakın sonucu olduğunu düşünüyorum. Derin devlet içindeki bir ekolün yaptırdığı birşey olabilir. PKK’lı olmayan PKK’ya karşı duran Kürtleri de istemiyorlar. Görünen o. Bize operasyon çekenlerden çok daha fazla dinin sahibiyiz.

Ben, Doğu Perinçek’le Habertürk TV’de tartıştım. Ona “Bütün Kürtlerle PKK’yı özdeşleştirme” dedim. O da beni PKK’yı korumakla suçladı. Ne alakası var. Ben PKK’yı korumaya kalksaydım bugün başka yerlerde olurdum.Yani 30 yıldır PKK ile mücadele eden bir adama kalkıp PKK’yı kolluyorsun diyorsun.

-Sizi nasıl haberdar ettiler gazetede artık yazmayacağınızla ilgili; telefonla mı bildirdiler?

MÜFİD YÜKSEL: Hayır. Gazetenin genel yayın yönetmeni(İbrahim Karagül) bana mesaj atmış. Bugüne kadar senin görüşlerinden yararlandık bundan sonra çalışmayacağız şeklinde. Ben bazı şeylerin farkındayım. Sadece bana karşı değil genel bir operasyon bu. Ama 1.5-2 yıldan beri böyle bir yöne kayış var.

Biz kimseye tetikçilik ve yalakalık da yapmayız operasyon da yapmayız. İstanbul’da 5 milyon Kürt yaşıyor. Hepimiz bu coğrafyanın insanlarıyız. İnsanları bir kavga içine sürüklemek değil daha aklı selim davranmak lazım. Erbil’le ne kadar ilgileniyorsam Balkanlarla da o kadar ilgiliyim.

Bize bu operasyonu yapmak isteyenler bunun altında kalır. Cumhurbaşkanı bunun farkında mı değil mi bunu da bilmiyorum. AK Parti mensubu ya da üyesi değilim. Bununla birlikte muhalefet etmek gerekirse yaptım ama bugüne kadar yıkıcı olmadım. Eğer amaç adam harcamaksa buna izin vermeyiz. Kimseyle yarışma derdinde değiliz.

Hiçkimseye kırgın değilim. Burada şahsi birşey de yok. Yani gazetedeki yönetimle şahsi bir problemim olmadı. Bu kararın gazete yönetimiyle ilgisi de olmayabilir. Bunu tam olarak bilmiyorum. Ama ben operasyon yiyen bir adam olmak istemem. Ben dik duruşumu dini duruşumu sergiledim bugüne kadar.

Yorumlar