Türkiye ilk kez solcusuyla sağcısıyla teröre karşı tek yürek

Kayseri'deki saldırıdan sonra sol ve ulusalcı gazeteler de dahil olmak üzere Türkiye basını hain saldırılara karşı tek yürek oldu

Google Haberlere Abone ol
Türkiye ilk kez solcusuyla sağcısıyla teröre karşı tek yürek

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Komşusundaki insanlık felaketine ağlayarak onun yardımına koşan Türkiye'yi arkadan hançerleyen hain terör, Türkiye'yi hiç olmadığı kadar birleştirdi. Siyaset ve iş dünyasından sonra medya da teröre karşı tek yürek oldu ve aynı tepkiyi verdi. İstanbul'daki saldırıdan sonra AK Parti, CHP ve MHP liderleri tarafından ortaya konan birlik görüntüsü halkta büyük bir moral ve motivasyona vesile olurken, Kayseri'den gelen acı haber bir kez daha yürekleri dağladı. Ancak Kayseri'deki saldırıdan sonra da Türkiye daha çok kenetlendi, teröre karşı birlik oldu. Özellikle, şu ana kadar terör örgütlerine toz kondurmayan sol ve ulusalcı olarak bilinen basın da safını değiştirdi. 

Türkiye'de bugün çıkan gazetelerin manşetlerinin tamamı teröre karşı aynı tavrı gösterdi. Birgün, Cumhuriyet, Sözcü, Aydınlık, Yurt gibi gazeteler bile manşetlerinden teröre lanet okudu, ülkenin birlik ve beraberliği için mesajlar verdi. 

Şu ana kadar teröre toz kondurmayan Birgün gazetesi, bugün kara bir kapakla çıktı ve su mesajı verdi: Beşiktaş'ta, Kayseri'de bomba patlatanlara, yoksul halk çocuklarını öldürenlere,etnik kopuş siyaseti güdenlere, buradan rant devşirmek isteyen siyasilere, linç peşinde koşan faşistlere ve kardeşi kardeşe kırdıranlara inat memleketimize sahip çıkacağız. 

CUMHURİYET GAZETESİ DE SAFINI BELLİ ETTİ

Şu ana kadar düzenlenen terör saldırılarında sadece hükümeti suçlayıcı ifadeler kullanarak provokatif manşetler atmaya çalışan Cumhuriet Gazetesi de bugünkü manşetinde farklı bir yol izledi. Ne hükümete ne de terör örgütüne tepki gösteren gazete, yaşanan olayın "terör" olduğu vurgusu yaparken, yaşananlarn büyük bir acı olduğu kaydedildi. 

CHP'DE DE DEĞİŞİM RÜZGARLARI ESİYOR

Terör örgütleriyle mücadelede şu ana kadar ortaya koyduğu politika halktan çok tepki çekince CHP de farklı bir tavır içine girmeye başladı. Özellikle OHAL kapsamında yapılan görevden uzaklaştırmalar ve tutuklamalar konusunda hükümete çok ağır bir şekilde yüklendiği için halkın tepkisini çeken, şehit cenazelerinde çelenkleri kırılan, parti içinde krizlere neden olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son günlerde hükümete desteğini açıkça dile getirmeye başladı. 

Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de katıldığı toplantıya katılarak birlik görüntüsü veren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Kayseri saldırısından sonra verdiği mesajlarla da politika değişikliğine gittiklerini açıkça belli etti. Kılıçdaroğlu, Kayseri saldırısından sonra yaptığı açıklamada, terörün oyunlarına gelmememiz gerektiğini, polise askere sıkılan her kurşunun millete sıkıldığını söylemişti. 

Yorumlar