TRT Belgesel Ödülleri'nin finalistleri belli oldu

TRT'nin amatör ve profesyonel belgeselcileri desteklemek amacıyla 8'incisini düzenlediği, 47 ülkeden toplam 427 film başvurusunun yapıldığı yarışmanın finalistleri belli oldu

Google Haberlere Abone ol
TRT Belgesel Ödülleri'nin finalistleri belli oldu

Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumunca (TRT) amatör ve profesyonel belgeselcileri desteklemek amacıyla 8'incisi düzenlenen "Belgesel Ödülleri"nin finalistleri belli oldu.

TRT'den yapılan açıklamada, amatör ve profesyonel belgesel filmcileri desteklemek, çeşitli ülkelerden yüksek nitelikli belgesellerin seyirciyle buluşmasını sağlamak, yerli ve yabancı belgeselcileri buluşturan bir platform oluşturmak amacıyla düzenlenen "Belgesel Ödülleri"nin bu yıl sekizincisinin düzenlendiği ifade edildi.

TRT Belgesel Ödülleri'ne 47 ülkeden toplam 427 film başvurusunun yapıldığı bildirilen açıklamada, başvuruların 5 Şubat'ta sona ermesinin ardından jürinin ön eleme sonucu ulusal profesyonel kategoride 12, ulusal öğrenci filmleri kategorisinde ise 14 filmin finalist olarak belirlediği aktarıldı.

Yarışmada, ulusal profesyonel kategoride en iyi filme 40 bin lira, ulusal öğrenci filmleri kategorisinde ise en iyi filme 15 bin lira ödül verileceği, uluslararası yarışmanın en iyi film ödülünün de 10 bin avro olduğu ifade edildi.

Dereceye giren filmlerin açıklanacağı final haftası 12-16 Mayıs'ta İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Yorumlar