Sorumsuzca yapılan FETÖ haberleri mağdur ediyor

FETÖ operasyonlarında yaşanan cadı avı vatandaşları mağdur etmeye devam ediyor. Özellikle haberlerde davanın özüyle ilgili olmayan kişi ve şahısların yer alması, sonradan bunların mağdur çıkması FETÖ davasına gölge düşürmeye devam ediyor

Google Haberlere Abone ol
Sorumsuzca yapılan FETÖ haberleri mağdur ediyor
Sonhaberler/ Haber Merkezi

FETÖ operasyonlarıyla ilgili yapılan bazı haberler, özellikle operasyonlar ve yapı hakkındaki davanın amacından saptırılmasına yönelik olduğu izlenimi vermeye başladı. Davayla ilgisi olmayan insanların yaftalanması dikkat çeken konulardan biri. Son olarak İzmir'de 20 yıl önce Fetullah Gülen'e yelpaze tuttuğu iddiasıyla kamuoyunda teşhir edilen kişi bu tür haberlerin mağdurlarından oldu. Haberlerde o kişi olduğu iddia edilen esnaf, polise giderek yapıyla ilgisinin olmadığını, görüntülerdeki kişinin de kendisi olmadığını anlatmaya çalıştı. Mağdur vatandaş, haberleri yapanlar hakkında da şikayetçi olacağını söyledi. 

Basında dün yer alan haberlerde İzmir'de 90'lı yıllarda FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ağlarken bayılmaması için yelpaze sallayan bir kişi yer alıyordu. Görüntüyle sosyal medyada tanınan, hakkında soruşturma başlatılıp gözaltına alınan İsa Sönmez isimli vatandaş, "Ben o kişi değilim. Yanlışlığın düzeltilmesini istiyorum" diye ifade verdi.

90’lı yılların başında çekildiği tahmin edilen görüntülerde FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’i, elindeki gazete kâğıdıyla serinletmeye çalışan ve sosyal medyada ‘yelpazeci çocuk’ denilen kişinin Bornova Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde diş teknisyenliği yapan İsa Sönmez olduğu ileri sürüldü.

Habertürk'ün haberine göre, hakkında çıkan haberler üzerine İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne giden Sönmez’in “Ben o kişi değilim. Yanlışlığın düzeltilmesini istiyorum. Haberi yapanlardan da şikâyetçi olacağım” diye ifade verdiği öğrenildi. Sönmez hakkında soruşturma başlatıldı.

Yorumlar