PKK propagandası yapan gazeteciye tutuklama talebi

Cizre ile ilgili attığı Twitter mesajlarında terör propagandası yapmakla suçlanan İmc TV Haber Müdürü Aktan tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi

Google Haberlere Abone ol
PKK propagandası yapan gazeteciye tutuklama talebi
Twitter'da Cizre'yle ilgili paylaşımları nedeniyle sabah gözaltına alınan İmc TV Haber Müdürü Hamza Aktan, tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. İmc TV Haber Müdürü Hamza Aktan sabah saatlerinde Vatan caddesindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde ifade verdi. Daha sonra Bakırköy Adliyesi'ne sevk edilen Aktan'ın polis ifadesini yeterli bulan savcı gazeteciyi doğrudan tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk etti.

Hamza Aktan'a sorgusunda geçen yıl Cizre'deki operasyonlarla ilgili attığı tweet'ler soruldu. Aktan'a sorgusunda BBC'nin İngilizce yayınlarının, geçen yıl Cizre'de yaşananlarla ilgili yorum ve görsel paylaşmak isteyen okurlara yaptığı çağrıyı tweet olarak göndermesi de soruldu.

Aktan'ın paylaştığı bu tweet'te BBC internet sitesinde yer alan çağrının ekran görüntüsü ve Aktan'ın Türkçe olarak yazdığı, "BBC, şu an Cizre'de olanlardan görüntü ve bilgi varsa kendileriyle paylaşmalarını istiyor. İletişim bilgileri şöyle..." mesajı yer alıyor.

Aktan'a ayrıca bazı gazetecilerin bölgedeki gelişmelerle ilgili attıkları tweet'leri neden tekrar paylaştığı da soruldu. İmc TV'nin uydu yayını, "PKK/KCK propagandası yaptığı" gerekçesiyle şubat ayında kesilmişti. Kanal yayınlarını internet aracılığıyla sürdürüyor.

Yorumlar