Gazetelerin bugünkü manşetleri (20 Nisan 2018)

Türkiye'de 20 Nisan 2018 tarihinde yayınlanan gazetelerin öne çıkardığı haberler ve manşetleri... Gazetelerin bir tamamına yakını erken seçim kararından sonra siyaset dünyasında yaşananları manşetine taşıdı. İttifak arayışları, aday belirleme süreçleri ve seçim çalışmaları manşetlere yansıyan konular oldu.

Google Haberlere Abone ol
Gazetelerin bugünkü manşetleri (20 Nisan 2018)

Sonhaberle.com | Haber Merkezi

Akşam gazetesi "İkinci tura kalmaz" manşetiyle çıktı. Gazete, erken genel seçimle birlikte yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turda sonuçlanacağını, araştırma şirketlerinin sahipleri tarafından yapılan açıklamalara dayandırdı. Gazeteye konuşanlar arasında, Adil Gür, İhsan Aktaş, M. Ali Kulat, İbrahim Uslu ve Hilmi Taşdemir de bulunuyor.

Birgün gazetesi, "Bunun adı erken seçim değil gasp" manşetiyle çıkarak, muhalefetin erken seçim kararına tepkili olduğunu ileri sürdü.  Gazete, uyum yasalarının KHK ile yapılacağı yönündeki açıklamaların Anayasa ihlali olacağını savunan Turgut Kazan'ın görüşünü haberine yansıttı. 

Cumhuriyet gazetesi, "İlk temas Saadet'le" manşetiyle çıkarak Kılıçdaroğlu'nun "Hayır" bloğunu yeniden aktif hale getirmek için ziyaretlerine SP ile başlayacağı belirtildi.

Dünya gazetesi, "Borç kapatmak isteyen ortakla uğraşmayacak" başlığıyla çıktı. Gazete, Türkiye'nin bir gün içinde seçim atmosferine girdiğini hatırlatarak, şirketler için borç ödemelerinin kolaylaştıran yeni bir tebliğin yayınlandığını yazdı.

Habertürk gazetesi, "24 Haziran hesapları" manşetiyle çıktı. Gazete manşetinde "Ankara erken seçim sürprizinin şaşkınlığını erken attı, partiler seçim için adımlarını hayata geçirmeye başladı" diye yazdı.

Hürriyet gazetesi, "Kılıçdaroğlu'nun adayı başka" manşetiyle çıktı. Gazete, Kılıçdaroğlu'na herkesin aklındaki soruyu yönelttiğini belirten Deniz Zeyrek'in şu ifadelerine yer verdi: Aday olacak mısınız? Yanıtlamadı ama belirledikleri aday isimlerinin 3-5 kişiyi geçmeyeceğini söyledi. İpuçlarından yola çıkarak, Kılıçdaroğlu aday olmayacak diyebilirim. 

Karar gazetesi, "En hızlı seçim trafiği" başlığıyla çıktığı bugünkü sayısında, Türkiye'nin erken seçime kilitlendiği, en hızlı santık takviminin işlemeye başladığınıı yazdı. 

Milli Gazete,  SP Lideri Temel Karamollaoğlu'nun "Yıkmak için değil yapmak için geliyoruz" şeklindekif ifadelerini manşetine çıkardı. 

Milliyet gazetesi, "Seçim sürec başladı" manşetiyle çıktı. Gazete manşet haberinde, YSK'nın sıkıştırılmış takvimi açıklayacağını belirtti. Gazete manşette ikinci bir habere daha yer verdi. O da Ömer Halisdemir'in katillerinin yargılandığı davanın sonuçlandığı dünkü duruşma oldu.

Sabah gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Kolları sıvayın kapı kapı dolaşın" sözlerini manşetine taşıdı. 

Sözcü gazetesi, Meral Akşener'i bugünkü manşetine, "Hile yaparsanız o gök kubbeyi başınıza yıkarım" ifadeleriyle taşıdı. 

Star gazetesi, "Sandığı görünce OHAL'e sığındı" manşetiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun erken seçim kararından sonra paniklediğini savundu. 

Türkiye gazetesi, "Hırsı olan trenden insin" başlığıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ifadelerine yer verdi. Gazete, Erdoğan'ın "kimse benlik havasına kapılmasın, kendisini partinin üstünde görmesin" şeklinde partilere yaptığı uyarıları manşet haerinde verdi.

Yeni Akit gazetesi, "Fitnecilerin oyunu bozuldu" manşetiyle çıktı. Gazete manşet haberinde, erken seçim kararının kamuoyunda büyük bir destek aldığını yazdı. 

Vatan gazetesi, "Liderlerin zor seçimi" manşetiyla çıktığı bugünkü sayısında, başkanlık yarışına girenlerin milletvekili olamayacağını hatırlatarak, meclis dışında kalacak olan bu isimlerin dokunulmazlıklarının da kalkacağını belirtti. 

Yeni Şafak gazetesi, "Dünya yepyeni bir Türkiye görecek" başlığyıla çıktığı bugünkü manşetinde "24 Haziran, Türkiye için yeni yükseliş döneminin başlangıcı, tarih yapıcı rolnüngeri dönüşü olacak. Merkez iktidar alanını gçüçlendirmiş, ekonomi ve savunmada büyük atılımlar yapan, küresel ve bölgesel ölçekli sarsıntılara karşı kandini katviye etmiş, bağımlılıklarından kurtulmuş, toplumsal daaynışmasını en üst düzeye çıkarmış bir Türkiye çıkacak" diye yazdı.

Yorumlar