Doğan Medyası'nda Türkiye'ye DAEŞ ithamı

CIA'in Türkiye'den, DAEŞ iftirası nedeniyle, özür dilediği bir dönemde Hürriyet gazetesinde Türkiye'yi töhmet altında bırakan yeni iddialar gündeme getirildi. Hürriyet'in ABD temsilcisi Tolga Tanış, Türkiye'nin DAEŞ'e silah yapımında kullanılan hammade temin ettiğini ileri sürdü.

Google Haberlere Abone ol
Doğan Medyası'nda Türkiye'ye DAEŞ ithamı

Sonhaberler | Haber Merkezi

Hürriyet yazarı Tolga Tanış, Türkiye'nin terör örgütü DAEŞ'e malzeme göndererek patlayıcı imalatında yardımcı olduğunu ima ederek açıkça algı operasyonu yapmaya çalıştı. Can Dündar başta olmak üzere ABD ve Rusya gibi ülkeler tarafından, Erdoğan iktidarının terör örgütü DAEŞ’e yardım ettiği iftirasıyla, uluslararası kamuoyunda Türkiye hakkında yapılan karalama kampanyalarına bir yenisi daha eklendi.

Bugünkü yazısında, Türkiye’yi DAEŞ’e yardım eden ülke gibi göstermeye çalışan Hürriyet gazetesi Washington Temsilcisi Tolga Tanış, Britanya merkezli ‘Conflict Armament Research’ adlı kuruluşu kaynak göstererek, terör örgütünün elinde Türk malı potasyum nitratlar olduğunu iddia etti.

“Ruslar dışında kimse Türk Hükümeti’ni DEAŞ’la petrol kaçakçılığı yaptığı için suçlamadı” ifadelerini kullanarak yazısına başlayan Tanış’ın, daha ilk cümlesinde Türkiye’nin terör örgütü DAEŞ’le petrol ticareti yaptığı yalanını kabul etmesi dikkat çekti.

Türkiye’nin terör örgütleriyle işbirliği içinde olduğunu ima ederek, DAEŞ'in Türk malı malzemeler ile geniş çaplı silah üretimine giriştiği gibi mesnetsiz ifadeleri dile getiren Tanış, “DEAŞ’ın sanıldığından çok daha sofistike, tıpkı bir devlet gibi standartlar içeren silah ve cephane üretimi yürüttüğü ortaya çıkıyor. Tesislerde kullanılan malzemelerin de büyük oranda Türk malı olduğu anlaşılıyor. Roket yakıtında kullanılan şeker. Patlayıcı yapımına uygun alüminyum. Mühimmat ve silah bakımında kullanılan gres. Havan mermisi yapımında kullanılan çimento. Ve yine roket yapımında kullanılan potasyum nitrat gübre. Hepsi Türk malı" diye yazdı.

MİT’E İFTİRA

Uluslararası koalisyonun bir parçası olarak Türkiye’nin DAEŞ’e karşı verdiği etkin mücadeleyi görmezden gelen Tanış, skandal ifadelerin yer aldığı makalesinde, MİT’in DAEŞ’e patlayıcı yapımında yardım etmiş olabileceğini ima edecek kadar da ileri gitti.

Elinde hiçbir somut delil olmamasına rağmen suçlamalarını sürdüren Tanış’ın, söz konusu makale boyunca, Türkiye’yi uluslararası kamuoyunda itibarsızlaştırmaya yönelik algı operasyonu yaptığı dikkatlerden kaçmadı.

Yorumlar

veli aşağılık herif türk düşmanı bu doğan ve adamları ulen deaşla tek savaşan türkiye pes
sus doğanın köpeği
ferit ulen salak tolga o potasyum gübresi bakkaldada satılıyor deaş ile tek savaşan ülke kim dingil savaştığı ülkeye silah yardımı yaparmı geri zekalı